Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Συνυπηρέτηση Δημοτικού Αστυνομικού με εκπαιδευτικό : Ταλαιπωρία δίχως τέλος!

Η ταλαιπωρία των δημοτικών αστυνομικών που επέστρεψαν στα καθήκοντα τους φαίνεται να μην έχει τέλος καθώς έγκυρες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι φέτος για πρώτη φορά δεν θα μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί σύζυγοί τους να αποσπαστούν με συνυπηρέτηση κατά προτεραιότητα όπως συνέβη τις προηγούμενες χρονιές κάνοντας χρήση του νόμιμου δικαιώματος τους. 

Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 12 του Ν.4071/2012  σύζυγοι ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας αποσπώνται κατά προτεραιότητα όπως οι σύζυγοι των αστυνομικών, στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κλπ κατηγοριών ένστολων. Μετά την κατάργηση της υπηρεσίας φυσικά έγινε τροποποίηση της εγκυκλίου των αποσπάσεων και το συγκεκριμένο εδάφιο αφαιρέθηκε. Καθώς όμως ορίζει ο νόμος του κράτους όταν μια υπηρεσία επανασυγκροτείται αυτοδίκαια λαμβάνει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που είχε μέχρι πριν. Και ενώ τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση αρνείται να επανατροποιήσει την εγκύκλιο και να αποδώσει τα νόμιμα δέχεται τις αιτήσεις των υπαλλήλων και τους αποσπά κατά προτεραιότητα. Φέτος όμως το αίτημα φαίνεται να απορρίπτεται! 

Πώς θα πορευθούν οι οικογένειες αυτές στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε με τους μισθούς αυτούς και τα παιδιά που καλούνται να συντηρήσουν δύο σπίτια; Γιατί όλοι οι ένστολοι να λαμβάνουν αυτό το δικαίωμα και όχι εμείς;;; Για πόσο θα μας αντιμετωπίζουν σαν υπαλλήλους β κατηγορίας αγνοώντας ότι όλοι μας έχουμε περάσει από διαδικασίες ελέγχου και φέρουμε πτυχία και γνώσεις; Για πόσο ακόμα θα παίζουν μαζί μας; Μετά την δική μας ταλαιπωρία και την αγωνία για το μέλλον μας η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται θερμά όσοι αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα, καλούνται να επικοινωνήσουν με το email eleninicol@gmail.com, με στόχο να βρεθεί μία λύση  από κοινού και να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες.

Ε. Ν

3 σχόλια :

Giorgos M είπε...

Κουράγιο στα παιδιά...11 χρόνια τα έφαγα στη μάπα με αγωνία, έξοδα, ταλαιπωρία, ψυχολογία στο κατακόκκινο...Κι αν υπάρχουν παιδιά ακόμη χειρότερα...Μακάρι να υπάρξει λύση και να μην περάσει κανείς για τέτοια θέματα, όσα πέρασα εγω...

jackal είπε...

Το πρόβλημα ειναι γενικό γιατί στο σύνολο της Υπηρεσίας δε θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν ένστολους αστυνομικούς αλλά σαν δημοτικους υπαλλήλους.κ ειναι κι αλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όσο απέχουμε απ τα Σώματα αυτά.

John 007 είπε...

Δυστυχώς τέτοια προβλήματα θα ανακύπτουν συνεχώς. Και ποιος θα μας εκπροσωπεί για να τα επιλύει; Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι επιβεβλημένη η δημιουργία Πανελλήνιου σωματείου ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε μαζικά και να έχει δύναμη η φωνή μας. Ας ξεκινήσει επιτέλους από τους μεγάλους δήμους που έχουν αρκετό προσωπικό μία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κυρίως από την επαρχία που έχουν πολύ λιγότερο προσωπικό, όπως για παράδειγμα εγώ που είμαι ο μοναδικός υπάλληλος του κλάδου στον Δήμο μου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...