Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τρίκαλα-Δημοτική Αστυνομία: 107 βεβαιώσεις παραβάσεων σε μία ημέρα στον νέο ποδηλατόδρομο

Ένα 48ωρο ήταν αρκετό στα Τρίκαλα για να γεμίσουν με “ροζ χαρτάκια” τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων εξακολουθούν να σταθμεύουν πάνω στον νέο ποδηλατόδρομο, στον οποίο φάνηκαν ωστόσο τα μειονεκτήματα χρήσης λόγω πρόχειρου σχεδιασμού, με πιάτσες ταξί να παραμένουν πάνω στη διαδρομή, αλλά και κάδους απορριμμάτων να αποτελούν εμπόδια για έναν ποδηλάτη.

Κλήσεις-ποδηλατόδρομος-Τρίκαλα

Παρ’ όλα αυτά, η δημοτική αρχή φέρεται αποφασισμένη να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον ποδηλατόδρομο των 2,4 χιλιομέτρων στην “διαδρομή” του γνωστού “λεωφορείου χωρίς οδηγό”, κάτι που υποδηλώνεται και από τις 107 (!) χθεσινές κλήσεις, πρώτη ημέρα των εντατικών ελέγχων του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και περίπου 30 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Παρά τις προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής για εφαρμογή του Νόμου και την ενημερωτική καμπάνια που προηγήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι οδηγοί αυτοκινήτων εξακολουθούν να εμφανίζονται απείθαρχοι, πολλοί εκ των οποίων εκμεταλλεύτηκαν και το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η τελική διαμόρφωσή του. Κι αυτό γιατί σήμερα εκτελούνταν εκτεταμένες εργασίες από συνεργεία του Δήμου για τους χώρους τοποθέτησης των κάδων απορριμμάτων σε εσοχές εντός των πεζοδρομίων, αλλά και άλλες αναγκαίες ρυθμίσεις στην ποδηλατοδιαδρομή, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η μεταφορά για δύο πιάτσες οδηγών ταξί. 

Τεχνικές εργασίες από συνεργεία του Δήμου εμπόδιζαν σήμερα την καλή χρήση του ποδηλατοδρόμου
Πάντως, μέσα στο τελευταίο 48ωρο οι “εισπράξεις” του Δήμου από τις βεβαιωθείσες κλήσεις λόγω ποδηλατόδρομου, ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, αφού κάθε παράβαση κοστίζει 80 ευρώ και στο ήμισυ εάν πληρωθεί εντός 10 ημερών.

www.ert.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...