Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μαύρη επέτειος τριών χρόνων από τη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας 23/9/2013 - 23/9/2016

Μπορεί η Δημοτική Αστυνομία τον Μάιο του 2015 να επανασυστάθηκε σε πολλούς δήμους της χώρας, με την υποστελέχωσή της να είναι πια το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κατά τόπους υπηρεσίες, ουδείς όμως Δημοτικός Αστυνομικός -πρώην και νυν- θέλουμε να πιστεύουμε, δεν ξέχασε αυτά που περάσαμε από το καλοκαίρι του 2013, όταν ξαφνικά το πρωινό της 5ης Ιουλίου διαβάσαμε στις εφημερίδες την απόφαση του τότε  Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Κ. Μητσοτάκη για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Μια κατάργηση που έγινε πράξη με την υπερψήφιση στις 18 Ιουλίου 2013 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 από 152 βουλευτές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: 
«Από την 23η.9.2013 καταργούνται στους δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.2 του ν. 4093/2012 (Α'222).»
Χρέος όσων τελικά επιστρέψαμε στη "βάση μας" μας είναι να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, διεκδικώντας καλύτερο μέλλον για το θεσμό, αρχικά μέσα από την ανανέωση του ίδιου του προσωπικού του. Ο αγώνας για την εθελοντική επιστροφή στην Δημοτική Αστυνομία, των συναδέλφων από όλους τους φορείς που μετατάχθηκαν μέσω της κινητικότητας-παρωδίας Μητσοτάκη, πρέπει να συνεχιστεί και να κορυφωθεί. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη, στην οποία για ακόμη μια φορά έχουν προστρέξει οι συνάδελφοι να σταθεί στο ύψος της και να τερματίσει το μαρτύριό τους. 

Για άλλη μια φορά, θα παίξουμε το βιντεάκι του dimastin με την αρχή του τέλους της Δημοτικής Αστυνομίας, εκείνο το καταραμένο καλοκαίρι του 2013. 

«Όποιος ξεχνάει χάνεται» που λέει και ο Σωκράτης Μάλαμας σ' ένα από τα τραγούδια του...

*Αφιερώνουμε το video στους 3500 Δημοτικούς Αστυνομικούς και ιδιαίτερα στους συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της διαθεσιμότητας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...