Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Θα αφαιρεί πινακίδες πλέον από τα διπλοπαρκαρισμένα η δημοτική αστυνομία

Πιλοτική δράση για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο κέντρο της πόλης-«Σαφάρι» ελέγχων και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Αφαίρεση πινακίδων από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, "σαφάρι" ελέγχων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν χωρίς τις νόμιμες άδειες, καθώς επίσης και πρόστιμα για όσους οδηγούς δικύκλων κυκλοφορούν στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, προγραμματίζει από την επόμενη εβδομάδα η δημοτική αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά το τέλος της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας θα ξεκινήσουν να αφαιρούν πινακίδες από τα οχήματα που είναι διπλοσταθμευμένα και εμποδίζουν την κίνηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, από τα παράνομα παρκαρισμένα με ξένες πινακίδες, αλλά και από τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν στις ειδικές θέσεις των τουριστικών λεωφορείων μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Η αφαίρεση των πινακίδων θα αποτελέσει πιλοτική δράση, που σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ ανάλογα με τα αποτελέσματα, αλλά και το κατά πόσον θα συμμορφωθούν οι οδηγοί της Θεσσαλονίκης, θα εξεταστεί από τη δημοτική αστυνομία η συνέχιση της.

 Έλεγχοι για την παράνομη στάθμευση γίνονται σε όλους τους δρόμους της πόλης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί στην οδό Αγίου Δημητρίου, με τους αρμόδιους να επιθυμούν να μπει μία τάξη και να αισιοδοξούν πως μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα γίνει αντιληπτό τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επαγγελματίες πως απαγορεύεται το παράνομο παρκάρισμα.

Έως και 9000 κλήσεις μέσο όρο κάθε μήνα

Κάθε μήνα οι δημοτικοί αστυνόμοι κόβουν, κατά μέσο όρο, από 8.500 - 9.000 κλήσεις και οι περισσότερες αφορούν παράνομη στάθμευση, στάθμευση επάνω σε ράμπες αναπήρων και σε διαβάσεις. Το ποσοστό εισπραξιμότητας για το Δήμο Θεσσαλονίκης από τις κλήσεις φτάνει το 67%, με το 58% των οδηγών να τακτοποιεί τις εκκρεμότητες μέσα στο πρώτο δεκαήμερο ώστε να πληρώνεται το μισό της παράβασης. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία από τους αρμόδιους, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ενστάσεων από τους παραβάτες που αγγίζει μόλις το 4%.

Πρόστιμα και στα δίκυκλα

Εκτός όμως από τα αυτοκίνητα, κλήσεις θα αρχίσουν να κόβονται τις επόμενες ημέρες και στους οδηγούς των δικύκλων. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα συσταθούν μεικτά κλιμάκια της αστυνομίας και των δημοτικών αστυνομικών προκειμένου να ξεκινήσουν έλεγχοι στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και θα τιμωρούνται οι διερχόμενοι οδηγοί δικύκλων.

Μάλιστα, από τον Οκτώβριο, οπότε και αναμένεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης να δημιουργήσει νέες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για τα μηχανάκια, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι και σε αυτές. Στόχος είναι να πάψει το φαινόμενο κατάληψης των πεζοδρομίων από δίκυκλα.

Εντείνονται οι έλεγχοι και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Αιφνιδιαστικούς βραδινούς ελέγχους, έναν την εβδομάδα, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πραγματοποιούν πλέον τα μεικτά κλιμάκια της αστυνομίας και του δήμου.

Έως τώρα τα κλιμάκια προχωρούσαν σ' έναν έλεγχο το μήνα και από τον Φεβρουάριο έως και το τέλος Αυγούστου ελέγχθηκαν 780 καταστήματα, εκ των οποίων στα 3/4 εντοπίστηκαν παραβάσεις που αφορούσαν άδεια μουσικής ή λειτουργίας και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Στόχος των αρμοδίων είναι από το 2017 οι έλεγχοι να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο και να φτάσουν τους 3.600 ετησίως.

Επιπλέον, από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα αποστέλλονται επιστολές στους καταστηματάρχες που έχουν δύο βεβαιωμένες παραβάσεις, για τις οποίες έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες, να περάσουν από το δημαρχείο και να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, με ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των επιχειρηματιών να ανταποκρίνεται άμεσα.

1 σχόλια :

billys123 είπε...

Μέχρι πόσες φορές μπορεί να γράψει ο ίδιος δημ. υπάλληλος ένα αυτοκίνητο που είναι παράνομα σταθμευμένο στο ίδιο σημείο για 5 ώρες;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...