Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Την επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν σε καταστήματα κράτησης ζητά η ΚΕΔΕ

Την επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης ζητά με επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή, Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και τον Αν. υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. 

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ζητά να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ αλλά και των εκπροσώπων των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία με τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και να οριστούν άμεσα ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα για τη δυνατόν συντομότερη επαναφορά, όσων το επιθυμούν από το προσωπικό, στη Δημοτική Αστυνομία. 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς τον υπουργό Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή: 
Πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ότι η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι ενισχυμένη και να λειτουργεί με όρους που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, προκειμένου να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ειδικά στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία η επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών στους ΟΤΑ, ένα αίτημα που η ΚΕΔΕ έχει διατυπώσει επανειλημμένα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, καθώς πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που η αυτοδιοίκηση έχει πραγματικά ανάγκη για την άρτια λειτουργία των υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνομίας.  
Άλλωστε, πρόκειται για προσωπικό που μέχρι το 2013 άνηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το οποίο ως Κ.Ε.Δ.Ε., διεκδικούμε να επιστρέψει πίσω. Κρίνουμε ως δεδομένη τη θετική σας στάση απέναντι στο αίτημα μας καθώς, σύμφωνα και με ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 18/07/2016 από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα κατόπιν σχετικής σύσκεψης, αναγνωρίσατε την αναγκαιότητα να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης, στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων.  
Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε με την παρούσα επιστολή, να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. και αντιπροσωπείας των εργαζομένων, με εσάς, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να οριστούν άμεσα ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα για την δυνατόν συντομότερη επαναφορά του παραπάνω προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία.
www.diorismos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...