Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Μπουτάρης: «Στηρίζω τον Μητσοτάκη γιατί είναι ο πιο καλός από όλους»!

Εγώ έχω δηλώσει ότι δεν είμαι Νέα Δημοκρατία. Αλλά τον κ. Μητσοτάκη τον στηρίζω, γιατί, προφανώς, είναι ο πιο καλός από όλους. Μην μπαίνουμε σε τέτοια συζήτηση. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι, επειδή ο Πρόεδρος έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, ακούει με άλλο αυτί όλες τις απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και έχει και τον τρόπο να φιλτράρει αυτά που πρέπει να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια και το Κράτος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 81η ΔΕΘ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ ανταπέδωσε την φιλοφρόνηση λέγοντας: “Αφού ευχαριστήσω το Δήμαρχο για τα καλά του λόγια, να πω ότι η δική μας δουλειά είναι να αντιμετωπίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού ακομμάτιστα. Αυτό έκανα πάντα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είναι γνωστό ότι με το Δήμαρχο προερχόμαστε από άλλους ιδεολογικούς χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο κοινής λογικής”.


Ωραία όλα αυτά, αλλά ας δούμε τι έλεγε τον Ιούλιο του 2013...

(08/07/2013) 

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

Tην αντίθεση στις προθέσεις της κυβέρνηση να αφαιρέσει από το δήμο Θεσσαλονίκης τους 1.000 από τους συνολικά 4.000 εργαζόμενους σε αυτόν εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Δεν μας έχει ρωτήσει και δεν μας έχει ενημερώσει κανείς υποστηρίζει με βάση τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Χωρίς αυτήν η πόλη δεν μπορεί να λειτουργήσει, προσθέτει.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς καμία διαβούλευση μαζί της (σσ. Από εδώ φαίνεται ξεκάθαρα με ποιο...αυτί ακούει τις απαιτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και που τις έχει γραμμένες), ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δηλώσουν ξεκάθαρα τι θα συμβεί και σχολίασε ότι χωρίς τη δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αστυνόμευση στην πόλη .

Για τους συνολικούς σχεδιασμούς περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας, επισήμανε ότι αν αυτοί υλοποιηθούν ο Δήμος θα χάσει χίλια περίπου άτομα από τα 4.000 που εργάζονται στις υπηρεσίες του. «Αν συμβεί αυτό, ο Δήμος δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε.

Για τη στάση που θα κρατήσει ανέφερε αρχικά ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί θα παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου και θα προτείνει να διορίσει το πρωτοδικείο έναν Δήμαρχο. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν θα παραιτηθεί, σχολίασε πως το ενδεχόμενο των ομαδικών παραιτήσεων δημάρχων συζητείται στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ και αν επικρατήσει αυτή η επιλογή, θα υλοποιηθεί όχι μεμονωμένα αλλά συλλογικά.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σωτήρης Βάιος δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτήν ενώ κατήγγειλε τον δήμαρχο ότι μέχρι τη μία το μεσημέρι δεν είχαν κλείσει οι υπηρεσίες του δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχετικής απόφασης της ΚΕΔΕ για τις σημερινές κινητοποιήσεις. «Είναι συμβολικό το κλείσιμο του Δήμου, ο οποίος οφείλει να εξυπηρετεί τον πολίτη» απάντησε ο κ. Μπουτάρης που εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση του Συλλόγου των Εργαζομένων και κατηγόρησε την ΠΟΕ – ΟΤΑ για εκτράχυνση των σχέσεων μεταξύ εργαζομένων και διοικούντων. Είπε, πάντως, ότι θα σεβαστεί όποια απόφαση λάβουν οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία.

2 σχόλια :

23 είπε...

Τι να πρωτοπει κανεις για τον νεοταξικο δημαρχο Θεσσαλονικης....απο την Λεωφορο Ατατουρκ μεχρι τις παρελασεις των τραβελιων, σε ολα μεσα! Αλλα ειναι να απορεις και με την παρακμη των Σαλονικιων...Τοσο αμορφωτοι ειναι πια εκει πανω για να εκλεγουν ενα τετοιο ατομο?

Karaman είπε...

Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Είναι άλλωστε γνωστοί μασόνοι ( http://orthodoxia.blogy.gr/post/2384-diabaste!-i-lista-me-450-onomata-masonon-! ).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...