Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας: Περικοπές, απολύσεις & ξεπούλημα ο στόχος Μητσοτάκη για το δημόσιο

«Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη εναντίον του δημόσιου τομέα, θα ήταν γραφική εάν δεν ήταν επικίνδυνη», παρατήρησε από μιλώντας στη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη.

«Το σχέδιο είναι να περικόψει και άλλο το κοινωνικό κράτος και να επιστρέψει τη χώρα στην κρατικοδίατη επιχειρηματικότητα, την επιχειρηματικότητα τύπου Siemens», σημείωσε ο πρωθυπουργός, συνοψίζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τέσσερις λέξεις: «Περικοπές. Απολύσεις. Ξεπούλημα. Απορρύθμιση».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επιμένει στο επιθετικό ξεπούλημα ιδιωτικών υπηρεσιών», καθώς και σε εκχωρήσεις σε ιδιωτικό τομέα, όπου «προφανώς εννοεί εργολάβους με τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. που όχι μόνο δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, αλλά κοστίζουν και πολύ περισσότερο στο Δημόσιο».

Παράλληλα, από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή τους για 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ενώ δεσμεύθηκε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αναφορικά με την μείωση 3,5 δισ. φόρων που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό θα γίνει «σκοτώνοντας τα νοσοκομεία, διαλύοντας την παιδεία και το κοινωνικό κράτος».

«Μονο για το 1,9 δισ. δίνει κάποια στοιχεία. Είπε για τα 150 εκατ. που θα εξοικονομηθούν από το “πάγωμα” των αυξήσεων. Δεν μας είπε τι θα γίνει με τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικού που έχασαν 40% των αποδοχών τους», σχολίασε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφορικά με την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να εξοικονομήσει 75 εκατ. ευρώ διατηρώντας την υπάρχουσα σχέση προσλήψεων αποχωρησεων, είπε: «Πάνε δηλαδή και οι προσλήψεις για νοσοκομεία και τα σχολειά μας».

Αναφορικά με τα 400 εκατ. ευρώ που είπε ο πρόεδρος ότι θα εξοικονομήσει από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε εάν αυτό σημαίνει την κατάργηση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση.

«Να μην ξεχάσω την εμμονή με την ΕΡΤ», σημείωσε ο πρωθυπουργός, βλέποντας νέα συρρίκνωση και απολύσεις από τον δημόσιο φορέα, πίσω από την αναγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ειδικού τέλους στο μισό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...