Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-.Ο.Τ.Α. για τη συνάντησή της με το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. - Ποια τα αιτήματα που έθεσεΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. με βάση συζήτησης τα οξυμένα προβλήματα που ο θεσμός και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σήμερα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. το πλαίσιο διεκδίκησης για το οποίο άμεσα όχι μόνο ζητάμε απαντήσεις αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες-παρεμβάσεις επίλυσης.

Συγκεκριμένα:

Απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης (Παιδικοί Σταθμοί, εργατοτεχνικό προσωπικό κ.λπ.).
  • Άμεση καταγραφή των ελλείψεων προσωπικού σε όλους τους Δήμους. Προκήρυξη των θέσεων και οικονομική ενίσχυση των Δήμων.
  • Αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων που μέσω της απαξίωσής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικινδυνότητας για εργαζόμενους και δημότες.
  • Αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και του Σ.ΕΠ.Ε. για συστηματικούς ελέγχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μη προστεθούν και άλλα θύματα στον μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων.
  • Τήρηση της δέσμευσης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).
  • Κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων καθημερινών αναγκών.
  • Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
  • Η κινητικότητα και η αξιολόγηση να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν την συρρίκνωση και την κατάργηση δομών-υπηρεσιών των Δήμων.
Η αποδοχή και η αγωνιστική διεκδίκηση του πλαισίου που διαχρονικά καταθέτει και διεκδικεί η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προς κάθε κατεύθυνση είναι η ελάχιστη απόδειξη αποδοχής της πάγιας αρχής για Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι η ελάχιστη και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα σέβεται τον θεσμό και τους δημότες στους οποίους χρέος έχει να προσφέρει και όχι να απομυζά!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

2 σχόλια :

John 007 είπε...

Καμία αναφορά στην Δ.Α. και τα προβλήματα μας ούτε στους συναδέλφους που είναι εγκλωβισμένοι σε άλλες υπηρεσίες και δεν μπορούν να επιστρέψουν. Γραμμένους μας έχουν και αυτοί. Να τους γράψουμε και εμείς και να κάνουμε δικό μας Πανελλήνιο σωματείο για να διεκδικήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας. Αλλιώς δεν βλέπω να μας παίρνει κάνεις στα σοβαρά και θα παίζουν άλλοι με τις τύχες μας και το μέλλον μας όπως έγινε και στο παρελθόν. Εγώ προσωπικά δεν τους θεωρώ συναδέλφους τους κύριους της ΠΟΕ ΟΤΑ ούτε τους θεωρούσα ποτέ. Ότι καταφέραμε το καταφέραμε μόνοι μας. Ας το κάνουμε και τώρα μέσα από ένα Πανελλήνιο όργανο.

Lans είπε...

Δεν έχει καμία δουλειά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ σε blog Δημοτικής Αστυνομίας. Ούτε καν αναφέρεται στις δηλώσεις για κατάργηση δομών, μόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις λέει. Πότε θα καταλάβετε κι εσείς και οι υπόλοιποι ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ είναι σωματείο της καθαριότητας. Σταματήστε να ασχολείστε μαζί τους. Δεν περιμένουμε και δεν θέλουμε τίποτα από αυτούς!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...