Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Αθήνα-Άγιος Δημήτριος: Άνανδρη επίθεση σε Δημοτικούς Αστυνομικούς από καταστηματάρχη - Ανακοινώσεις σωματείου εργαζομένων και δήμου Αγ. Δημητρίου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                     
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

ΞΕΝΟΦΟΝΤΟΣ 10
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 14/09/16


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καταγγέλλουμε την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση σε κλιμάκιο Δημοτικών Αστυνομικών που έκανε την υπηρεσία του την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 στον πεζόδρομο της οδού Μπουμπουλίνας στον Άγιο Δημήτριο.

Το αποτέλεσμα της απρόκλητης επίθεσης και του αναίτιου ξυλοδαρμού ήταν να τραυματιστεί ο συνάδελφος μας Δημοτικός Αστυνόμος και να μεταφερθεί, από τα χτυπήματα καταστηματάρχη, με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και σαν να μην έφτανε αυτό να ταλαιπωρείται ακόμα και σήμερα στα δικαστήρια.

Οι Δημοτικοί Αστυνόμοι καλούνται να εκτελέσουν τις εντολές της Διοίκησης, με τη τήρηση νομιμότητας και βρίσκονται, μέσα στις σημερινές συνθήκες, να προπηλακίζονται, να υβρίζονται και να συκοφαντούνται.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όλες αυτές τις συμπεριφορές εναντίον μας, που με το πενιχρό μισθό μας αλλά με αξιοπρέπεια στηρίζουμε τις θεσμοθετημένες υπηρεσίες του Δήμου.

Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τη Διοίκηση του Δήμου άμεσα για το θέμα, εκφράζουμε τόσο τη συμπάθεια όσο και την αλληλεγγύη μας στον ίδιο και στην οικογένειά του και θα είμαστε στο πλευρό του για την περιπέτεια την οποία βίωσε .

Καλούμε κάθε αρμόδιο όργανο να μας προστατεύσει με οποιοδήποτε τρόπο (Νομικά, υπηρεσιακά, ηθικά, οικονομικά…) γιατί μόνο έτσι θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και στήριξης κατά την άσκηση των καθηκόντων μας και η ενδυνάμωση και η θωράκιση των υπηρεσιών μας.                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
               ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ               ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ


Ανακοίνωση Δήμου Αγίου Δημητρίου για την επίθεση εναντίον δημοτικών αστυνομικών στις 13-9-2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Άγιος Δημήτριος, 14-9-2016

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Αγ. Δημητρίου, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης στον πεζόδρομο της οδού Μπουμπουλίνας (πλησίον σταθμού μετρό ΔΑΦΝΗ), δέχτηκαν άδικη επίθεση και τραυματίστηκαν από καταστηματάρχη της περιοχής. 

Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, αλλά και τη διασφάλιση της ελεύθερης προσβασιμότητας όλων των πολιτών στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. 

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο ρόλος αυτός είναι κατεξοχήν προληπτικός και συμβουλευτικός παρά εισπρακτικός ή τιμωρητικός.


Ωστόσο, όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες αδιάφορων συμπολιτών μας που δεν διστάζουν να παρκάρουν άναρχα, παραβλέποντας τα σήματα του ΚΟΚ και χωρίς κανένα σεβασμό στους πεζούς όλων των κατηγοριών: μητέρες με παιδικά καροτσάκια, ΑΜΕΑ με αμαξίδια κ.λπ. Πρόκειται για μια θλιβερή συμπεριφορά, που υπαγορεύεται από μια νοοτροπία, την οποία όλοι και όλες έχουμε χρέος να αλλάξουμε.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου καταγγέλλει τη βιαιοπραγία κατά των εργαζομένων του, που απλώς επιτελούσαν το καθήκον τους και κάνει έκκληση στους πολίτες να συνεργάζονται και να υποστηρίζουν το σημαντικό έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, αφού μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει στην καθημερινότητα όλων.-

Η Δήμαρχος 

Μαρία Ανδρούτσου

Τις είδαμέ: Ιστολόγιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α

2 σχόλια :

hunter36 είπε...

Ούτε ένα σχόλιο!!! Σε άλλες περιπτώσεις γράφει ο καθένας τον πόνο του και τα θέλω του. Καλά ξεμπερδέματα στους συναδέλφους!!! Οι υπόλοιποι γράψτε σε τι υπηρεσία θέλετε να ξανα-πατε και αμα δεν σας αρεσει ξανα ζητήστε να πάτε σε άλλη. Μέχρι τη σύνταξη;;;;.......

George Missas είπε...

Πρέπει όλοι συνάδελφοι να κάνουν νομική προστασία. Δεν νοείται να δουλεύουμε στο δρόμο χωρίς νομική προστασία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...