Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Και στο δήμο Ρόδου αντιλήφθηκαν με 1,5 χρόνο καθυστέρηση τη χρησιμότητα της Δημοτικής Αστυνομίας!

Προτείνεται -μεταξύ άλλων- η ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας για να μπει επιτέλους τάξη στην πόλη.

Η μετατροπή των οφειλών σε γη ή σε χρήμα και η υδροδότηση του νησιού, ήταν μεταξύ άλλων μερικά από τα σημαντικά θέματα που τέθηκαν προχθές  βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης ‘Ροδίων Όραμα’ κ. Στράτος Καρίκης, επισήμανε την ανάγκη να αποτελέσει η Ρόδος το επίκεντρο του συνεδριακού τουρισμού, ενώ παράλληλα, εξέφρασε την ευχή και την στήριξη της παράταξής του για την επίτευξη της κατάκτησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Ο κ. Καρίκης ζήτησε να γίνει ειδική συνεδρίαση για τον προγραμματισμό δράσεων ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου καθώς η φετινή φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Ένα θέμα που έθεσε επιτακτικά πάντως, ήταν η ανάγκη επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ επανέφερε το ζήτημα με τις αδειοδοτήσεις για τα πανηγύρια (σχετικά έγραψε η «δ»): «Δέχτηκα πολλές αντιδράσεις για το μείζον αυτό ζήτημα. Ξεκαθαρίζω ότι το 2017 η παράταξή μας και θέλω να πιστεύω σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο- δεν θα δεχτεί καμία εισήγηση που δεν θα καθιστά νόμιμη την διαδικασία και επίσημα τον Δήμο Ρόδου, ως υπεύθυνο αυτών των εκδηλώσεων και της λειτουργίας τους. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το καθεστώς, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων» όπως τόνισε.

Η μετατροπή των οφειλών των ξενοδοχείων σε γη ή χρήμα

Ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του κ. Καρίκη όταν ζήτησε από τον δήμαρχο να τεθεί ξανά επί τάπητος το θέμα των εκκρεμοτήτων με τα ξενοδοχεία και την μετατροπή των οφειλών τους σε γη ή σε χρήμα: «Υπήρχαν και παλαιότερες αποφάσεις αλλά είναι άμεση προτεραιότητα να επανέλθει το ζήτημα. Ο Δήμος έχει ανάγκη από χρήματα και είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τους πόρους αυτούς», είπε.

Απαντώντας ο κ. Φ. Χατζηδιάκος, υπογράμμισε τα εξής: «Θα έλεγα ότι συμφωνώ και επαυξάνω στα όσα είπατε. Δεν θα είχε κανένας αντίρρηση σε όσα θίξατε. Η προετοιμασία της Ρόδου ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου, είναι σε άμεση συνάρτηση με τις εξελίξεις στην καθαριότητα. Όσον αφορά την Δημοτική Αστυνομία, φάνηκε ξεκάθαρα η έλλειψή της καθώς η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω υποστελέχωσης.

Για την εισφορά σε γη ή σε χρήμα, είχε έρθει και σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο και είχαμε συμφωνήσει να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για τις 18 υποθέσεις που έχουν κριθεί από την αρμόδια επιτροπή. Μάλιστα, υπήρχε και μια πρόταση: η αντικειμενική αξία συν ένα ποσοστό 30-40% της τότε εμπορικής αξίας μείον 50% να προσεγγίσουμε το ζήτημα. Εγώ επέμενα να μην αναβληθεί το θέμα. Δεν έχω καμία υπαιτιότητα όπως λένε κάποιοι ότι το έστειλα στις καλένδες… Δεν έχω  καμία δέσμευση, με κανένα ξενοδόχο. Είναι υποχρέωσή μας και θα το φέρουμε ξανά. Το ζήτημα έχει τεθεί και από τους δύο αντιδημάρχους κ.κ. Κακούλη και Διακοσταματίου να το επαναφέρουμε και να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ώστε να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει με τις τιμές κ.λπ. Αν δεν συμφωνούν…. υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο! Όσον αφορά την αρμοδιότητα έχει μεταφερθεί στο σύνολό της στον Δήμο. Παλαιότερα ανήκε στην Πολεοδομία». Όπως διευκρίνισε, το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για το τι θα γίνει με κάθε περίπτωση ξεχωριστά, με το τίμημα κ.λπ. και το κοινοποιεί στον ιδιοκτήτη της γης και αναλόγως πράττει. Εάν διαφωνήσει πάει στο Εφετείο και καθορίζει τις τιμές.

«Πρέπει εντός του έτους να έχει ξεκαθαρίσει για τις 18 αυτές υποθέσεις… Ο Δήμος πρέπει να έχει έσοδα» τόνισε.

 Πηγή: www.dimokratiki.gr

2 σχόλια :

23 είπε...

Συγχαρητηρια για την ανακαλυψη του τροχου.

ace είπε...

καθυστερημενοι ειναι ετσι και αλλιως

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...