Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Προχωρούν οι διαδικασίες για πρόσληψη 600 σωφρονιστικών υπαλλήλων

Συνάντηση εργαζομένων με τον Υπ. Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο

Προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 600 σωφρονιστικών υπαλλήλων που εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπουργικές επιτροπές, για να συνδράμουν σε ζητήματα ασφαλείας και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές.

Σε συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και του γ. γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτ. Φυτράκη με το Δ.Σ της ΟΣΥΕ (Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος) διευκρινίστηκε ότι γίνονται οι προεργασίες για την ταξινόμηση με βάση τις ανάγκες και τις οργανικές θέσεις κάθε φυλακής, προκειμένου να σταλούν οι σχετικοί πίνακες στο ΑΣΕΠ για να ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία πρόσληψης. 

Οι εργαζόμενοι έθεσαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και στελέχωση των φυλακών, τις αποδοχές τους, τη συγκρότηση και λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου, τις διαδικασίες αποσπάσεων-μετακινήσεων υπαλλήλων, κλπ. 

Ο Υπουργός δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, προτείνοντας παράλληλα να υπάρχει ένας σταθερός και δημιουργικός διάλογος για τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια, ενώ ο Ευτ. Φυτράκης αναφέρθηκε στην ανάδειξη του ρόλου των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην έναρξη της εκπαίδευσης του προσωπικού, στο νέο οργανόγραμμα και στην λειτουργία των οργάνων με πιστή τήρηση της νομιμότητας.

1 σχόλια :

23 είπε...

Επιτελους ενας υπουργος που νοιαζεται!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...