Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Σύγκρουση & για το δημόσιο στη σκιά της διαφθοράς

Σύγκρουση και για το δημόσιο είχαν στη σκιά της μεγάλης αντιπαράθεσης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι «απολύσεις, περικοπές, απορρύθμιση και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος», θυμίζοντας του το απώτερο αλλά και το πρόσφατο παρελθόν:

«Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήθελε να κάνει απολύσεις και που στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε φοροαπαλλαγές 2 δισ. που θα κοπούν από σχολεία, νοσοκομεία, πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εμείς φτιάξαμε για να βοηθήσουμε τους οικονομικά αδύναμους που εσείς δημιουργήσατε».

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προχωρήσει σε «αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων που κάποιοι εκτίμησαν ότι έχουν ξεπεράσει τις 27.000», ότι αποφάσισε την επιστροφή επίορκων, άλλαξε τη σύνθεση των Πειθαρχικών με τη συμμετοχή των συνδικαλιστών, ενώ  προχώρησε σε αλλαγές στη Διαύγεια κάνοντας τη πιο αδιαφανή. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη συνεχούς αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και στα θέματα των ηθικών αξιών αλλά και την παραδειγματική πειθαρχική τιμωρία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων ώστε να προστατευτούν οι πολλοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους από την γενικευμένη εντύπωση ότι “όλοι τα παίρνουν”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...