Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Δήμος Θεσ/νίκης: Όλα όσα κάνει η Δημοτική Αστυνομία εδώ και ένα χρόνο!

67 άνθρωποι χωρισμένοι σε 2 βάρδιες αγωνίζονται εναντίον των διπλοπαρκαρισμένων, των τραπεζοκαθισμάτων και των κατ΄εξακολούθηση παραβατών σε ό,τι έχει να κάνει με τον δημόσιο χώρο της πόλης. Κι αυτό σε μια πόλη όπου η ανομία και το χάος είναι στην ημερήσια διάταξη. 

Τα νούμερα είναι εξωφρενικά: Σύμφωνα με τα στοιχεία, στους 13 μήνες επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν 114.709 παραβάσεις του ΚΟΚ, με μέσο όρο ανά μήνα τις 8.823. Και συγχρόνως αυτοί οι 67 άνθρωποι κατορθώνουν να επιτελούν και κοινωνικό έργο αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη (η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Συγχρόνως βέβαια αυτοί οι λίγοι προσπαθούν να κρατηθούν νηφάλιοι μπροστά στον παραβάτη που συχνά παραφέρεται, ακόμη συχνότερα τους περιφρονεί και ακόμη συχνότερα επαναλαμβάνει την παράβαση μόλις οι δημοτικοί αστυνομικοί γυρίσουν την πλάτη τους. 

Γιατί σ΄αυτήν την πόλη (και σε άλλες ελληνικές βέβαια, μη νομίζετε ότι έχουμε το προνόμιο των κάφρων πολιτών) ο καθείς θεωρεί ότι είναι ότι η προσωπική του εξυπηρέτηση είναι πρώτη στη λίστα και θα την υπερασπιστεί μέχρι σημείο παραλογισμού...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...