Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

"Κοίτα ποιος μιλάει" του ΥΠ.Δ.Α. προς Ν.Δ. για τη Δημόσια Διοίκηση

Απάντηση του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ανακοίνωση του Υπευθύνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ν.Δ. περί κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης και αύξησης αυτής.  

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σημερινή ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα διοικητικής μεταρρύθμισης της Ν.Δ. κ. Γεωργαντά. Η παράταξη που πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες στην ίδρυση και διόγκωση του κομματικού κράτους στην Ελλάδα κατηγορεί την Κυβέρνηση για κομματισμό στη Διοίκηση. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που ως αρμόδιος υπουργός διέλυσε τη Δημόσια Διοίκηση απολύοντας υπαλλήλους και  καθαιρώντας «εν ριπή οφθαλμού» αξιοκρατικά επιλεγμένους Προϊσταμένους τακτοποιώντας  τα «δικά του παιδιά» είναι αυτός που ευθύνεται για την πλήρη αποδιοργάνωση νευραλγικών τομέων του Κράτους όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια. Παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία  τολμά και μιλά για διορισμούς ημετέρων που εκτροχιάζουν το Κράτος. Ας δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

Πρώτον, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που εμφανίζονται στην ανακοίνωση  της Ν.Δ. αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μετακλητοί που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων, αιρετοί της αυτοδιοίκησης κ.λπ.. Ο αριθμός των μετακλητών που υπηρετούν σε γραφεία μελών της Κυβέρνησης, Υφυπουργών, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. Προφανώς δεν θα απολογηθεί η Κυβέρνηση για τους μετακλητούς που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων και Δημάρχων. Υπενθυμίζουμε ότι μια από τις πρώτες κινήσεις της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν η μείωση του αριθμού των μετακλητών με την ψήφιση του Ν. 4320/2015.

Δεύτερον, οι Γενικές Γραμματείες που συστάθηκαν αφορούν σε μείζονα θέματα της Χώρας όπως: το προσφυγικό, η μεταναστευτική πολιτική, η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους κ.λ.π . Αντί λοιπόν να σπεύσει η Ν.Δ. να συγχαρεί την Κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ενός ζητήματος με παγκόσμια διάσταση, λαϊκίζει απασχολούμενη με τη σύσταση Γενικών Γραμματειών που είναι απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Ας τελειώσουμε λοιπόν με τους λαϊκισμούς. Αυτοί που διόγκωσαν το κομματικό κράτος, αυτοί που κατέλυσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση, έστω και την ύστατη στιγμή ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας προσφέρουν μια ελάχιστη υπηρεσία στη Χώρα, συνδράμοντας στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για εξορθολογισμό του κρατικού μηχανισμού.»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...