Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολή Π.Ο.ΑΣ.Υ. στον Αναπληρωτή Υπ.ΕΣ κ. Ν. ΤΟΣΚΑ και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ για το εργασιακό μέλλον των 312 π.Δ.Α. που παρέμειναν στην Ελληνική ΑστυνομίαΑθήνα, 07 Δεκεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.:800/12/8

Προς:
1) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

Με ιδιαίτερη ανησυχία θέτουμε υπόψη σας το ζήτημα της αστυφυλακοποίησης 400 περίπου πρώην δημοτικών αστυνομικών και το συνακόλουθο πρόβλημα της δημιουργίας "παράλληλης αστυνομίας" και καταστρατήγησης του συστήματος εισαγωγής στο Σώμα, ύστερα από Πανελλήνιες Εξετάσεις ή από προκήρυξη διαγωνισμών.

Πιο συγκεκριμένα:

Όπως γνωρίζετε, με τις διατάξεις της περ.Β της παρ.1 του αρ.19 Ν.4325/2015 περί επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, προβλέπεται η κατ' εξαίρεση διατήρηση 350 θέσεων από αυτές που είχαν συσταθεί στην ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες θα στελεχώνονται από ισάριθμους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, ύστερα από αίτησή τους. Η ίδια νομοθεσία στην περ.Γ ορίζει ρητά ότι το προσωπικό αυτό θα αποτελεί ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολο πολιτικό προσωπικό και θα εξομοιώνεται με τους πολιτικούς υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., παραπέμπει δε σε Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί (περ.Δ) για τη ρύθμιση όλων των σχετικών συναφών θεμάτων του νόμου.

Ήδη, η πιο πάνω διαδικασία ανοίγει μία κερκόπορτα στην εισαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ.

Πλην όμως, με ιδιαίτερη ανησυχία και έκπληξη πληροφορούμαστε ότι με νομοθετική τροπολογία, θα δίδεται η δυνατότητα το άνω προσωπικό να λαμβάνει θέση Ειδικού Φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.! Με τον τρόπο αυτό, καταργείται κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας και διαγωνιστικής συνέπειας, αφού απονευρώνεται ουσιαστικά το επί χρόνια δοκιμασμένο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και η διαγωνιστική διαδικασία για την κατάληψη θέσεων Ειδικών Φρουρών.

Ασφαλώς η Ομοσπονδία μας υποστηρίζει το δικαίωμα στην εργασία και αγωνιά, μαζί με χιλιάδες νέους, για την εργασιακή τους αποκατάσταση. Πλην όμως, δεν θα συνηγορήσει και δε θα επιτρέψει σε κανέναν να καταργεί αξιοκρατικούς και διαφανείς θεσμούς και κυριολεκτικά να βάζει "από το παράθυρο", με οποιαδήποτε ονομασία, αστυνομικό προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο καταρρακώνονται οι θεσμοί, καταργείται η αξιοκρατία και η διαφάνεια, φαλκιδεύεται το διαφανές και δίκαιο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και διαγωνισμών, και ουσιαστικά εμπαίζονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αλήθεια, τόσο γρήγορα λησμονήσατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, όταν λέγατε ότι θα κλείσετε τις πληγές του παρελθόντος με τον τερματισμό του φαινομένου των αστυνομικών πολλών ταχυτήτων ή μήπως τις θυσιάζετε κι αυτές στο βωμό των μικροκομματικών συμφερόντων, ανοίγοντας το δρόμο για προσλήψεις από το παράθυρο, προσδοκώντας σε κομματικά οφέλη από τη δημιουργία ενός νέου πελατειακού συστήματος προσλήψεων και μάλιστα τη στιγμή που κάνατε μετά από έντονες πιέσεις μας, αγώνα δρόμου για την εξεύρεση κονδυλίων και την πληρωμή των «νυχτερινών».

Μάλλον για τα «ψηφαλάκια» γίνονται όλα αυτά και όχι για το καλό της αστυνομίας. Διότι αν σας ενδιέφερε πραγματικά ο εκσυγχρονισμός των αστυνομικών υπηρεσιών και η αναβάθμιση του εργασιακού στάτους των συναδέλφων μας, θα είχατε υλοποιήσει μια άλλη προεκλογική δέσμευσή σας, αυτή για την σύσταση διακομματικής επιτροπής για την αστυνομία, ώστε να πάψει μια για πάντα ο αστυνομικός θεσμός να αντιμετωπίζεται κατά το δοκούν είτε από τον εκάστοτε υπουργό είτε από τον εκάστοτε κυβερνητικό σχηματισμό

Καταγγέλλουμε, τέλος τις πιο πάνω πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα είμαστε ριζικά αντίθετοι σε κάθε τέτοια λαϊκίστικη μεθόδευση που δεν προάγει το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του Σώματος, των υπηρετούντων σε αυτό και τελικά της ίδιας της κοινωνίας.

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

Την ύστατη αυτή ώρα, σας καλούμε να επανεξετάσετε τυχόν ειλημμένη απόφασή σας και να αφήσετε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς να υπηρετήσουν το φυσικό χώρο για τον οποίο προσελήφθησαν. Σας καλούμε να μην επαναλάβετε τα λάθη με άλλα μέσα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν εν μια νυκτί καταργούσαν το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αποδείξτε εμπράκτως ότι είστε ευθυγραμμισμένος με το καλό της αστυνομίας και όχι με αποτυχημένα αποσπασματικά μέτρα, που το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να ανατροφοδοτούν τη μιζέρια και το διχασμό σε ένα Σώμα, που αυτήν ειδικά την περίοδο χρειάζεται την ομοψυχία, την κοινή οραματική δράση και την κοινή προσπάθεια για να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του Ελληνικού Λαού.

Αν τελικά, απορρίψετε το αίτημά μας για τα «ψηφαλάκια», σας ενημερώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την προστασία του αστυνομικού θεσμού, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού το όλο εγχείρημα με τις προωθούμενες ρυθμίσεις είναι καταφανώς αντισυνταγματικό και άρα παράνομο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

              O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
      ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

4 σχόλια :

czt είπε...

Το προβλημα δεν ειναι τα σωματεια της ΕΛ.ΑΣ που λιγο πολυ περιμεναμε τις αντιδρασεις τους, το προβλημα ειναι οι ιδιοι οι συναδελφοι που εχουν ξεχασει πως ηταν με το ενα ποδι στον Καιαδα χωρις να φταιμε και θα μπορουσαμε ολοι ετσι απλα να τα βλεπουμε απο τον καναπε μας.

kostas fotis είπε...

Τέτοιες ανοησίες μόνο η συνδικαλιστές της Π.Ο.Α.Σ.Υ θα μπορούσαν να συντάξουν...ποιο είναι το πρόβλημα?που θα έρθουν άλλοι 100 από τους 312 να ενισχύσουν την ΕΛ.ΑΣ επειδή εσεις οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ συνδικαλιστές της Π.Ο.Α.Σ.Υ έχςτε βολευτεί και όλα τα τμηματα υπολειτουργούν???Δεν νρέπεστε?Αντι να παροτρύνετε όσους επιλέξουν να παραμείνουν ως ειδικοί φρουροί ,οπου σα δημοτικοι αστυνομικοί είχαν περάσει 6μηνη εκπαίδευση ενω οι φρουροί δίμηνη με το ζόρι??θα έπρεπε να ντρέπεστε....κ αν σας ένοιαζε ο θεσμός της αστυνομίας θα ήσασταν όλοι ντυμένοι κόσμια κ όχι σαν λέτσοι όπως είναι σε πολλά τμήματα...
Το ξέρετε κυριοι της Π.Ο.Α.Σ.Υ οτι και οι ειδικοί φρουροί και δημοτικοί αστυνομικοί εχουν στηννκατοχή τους πανεπιστημιακούς τιτλους και επεελεξαν και αυτοί μια δουλειά για να βγάζουν το ψωμί τους τίμια....
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Σ.Υ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ....και τέλος πείτε μας που είναι όλοι κρυμμένοι οι αστυνομικοί και δεν υπάρχουν άτομα???υπάρχει κ γιαυτό νομοθεσία....

23 είπε...

Δεν εχετε καμμια δουλεια να μεινετε στην ΕΛΑΣ. Ελεος πια να δεχεστε να ξεφτιλιζεστε ως γιουσουφακια για ολες τις δουλειες που σας φορτωνουν εκει μονο και μονο για εναν μισθο. Ποσο πιο κατω τελικα? Χωρις αρμοδιοτητες κανετε γνησια, χαρτουρα, μετρα και ποσα αλλα. Ποσο πιο κατω? Ειναι δυνατον ποτε οι αστυνομικοι να σας δεχτουν ως ισους? Αφου ουτε καν η κινητικοτητα δεν το προεβλεπε αυτο. Επισης οι περισσοτεροι απο εσας ουτε για πλακα δεν αξιζουν ουτε απ'εξω να περνανε αφου μοριοδοτηθηκαν απο τον πιθηκο με 20 μορια!!! Απαιτηστε να γυρισετε στο φυσικο σας περιβαλλον...αλλιως ξεφτιλα μια ζωη: φαπα και τρεξιμο. Αλλα σας αξιζει γιατι φτυσατε εκει που σας ταησανε...σιγα να μην κανετε και καρριερα γατακια μου...Σκεφτομαι το σεναριο και γελαω: Μερικοι ψαρακλες που βγηκαν στην διαθεσιμοτητα με 20 μορια εις βαρος των αλλων προσπαθουν να πιασουν την καλη στην ελας ως καρπαζοεισπρακτορες. Θα μπορουσε να ειναι βιντεοπαραγωγη του 80 με τον Πιατα αλλα ειναι το μελλον σας. Και ολα αυτα για εναν σκατομισθο ως ανεπιθυμιτες ορντινανστες. Τι ωραια παγιδα με 20 μορια γαρνιτουρα! Πειτε ευχαριστω στον Θειο σας!

hunter36 είπε...

Ρε κοιτάξτε τα χάλια σας και την παρουσία σας έξω και αφήστε τους υπόλοιπους. Εσείς που την υπηρεσία την ειχατε για φτυσιμο απο το 2004 μεχρι και σημερα γινατε σωτηρες; Οσο για το τι κανουμε ή δεν κάνουμε άσε να το δείχνει η δουλειά μας, οι υπηρεσίες και τα έγγραφα. Ελεος!!! Καλες γιορτες με υγεια σε ολους!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...