Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση Πα.Σ.Δ.Α.Ε.Α.στην επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Διαβάστε την ανακοίνωση -  απάντηση του Πα.Σ.Δ.Α.Ε.Α. (Πανελλήνιο Σωματείο των Δημοτικών Αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας) στην πρόσφατη επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. :


Γεμάτη με ψευδή στοιχεία η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ 

κατά των πρώην Δημ. Αστυνομικών


Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η ΠΟΑΣΥ βρίσκεται για άλλη μια φορά απέναντί μας. Με την από 07-Δεκ-2016 ανακοίνωσή της (αρ.πρωτ.: 800/12/8), επιχειρεί με ψευδή στοιχεία να σχηματίσει μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Δυστυχώς για την αξιοπιστία της, τόσο η φυσική, όσο και η πολιτική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πλήρως ενήμερη με υπαρκτά στοιχεία και δεδομένα που τεχνηέντως αποκρύπτονται. Συγκεκριμένα, προβάλλονται μόνο τμήματα της νομοθεσίας και της εκδοθείσας διαταγής ώστε να θολώσει το τοπίο εναντίων των Δημοτικών Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι/ες εδώ και 30 μήνες έχουν ΜΗΔΕΝ (0) αρμοδιότητες αλλά απασχολούνται σε ΟΛΕΣ τις θέσεις και υπηρεσίες αστυφυλάκων και ειδικών φρουρών! Σχετικές αποδείξεις (φωτογραφικό υλικό, έγγραφα βίντεο κ.ά.) έχουν διατεθεί στους άμεσα προϊσταμένους μας, αλλά και σε όλη την αλυσίδα της Ιεραρχίας.

Όσον αφορά στα ψευδή στοιχεία, οι πρώην Δημ. Αστυνομικοί που υπηρετούν στο Σώμα είναι 312. Ούτε 400 όπως αναφέρει αναίσχυντα η ΠΟΑΣΥ, ούτε 330 όπως διαβάζουμε σε τοποθετήσεις εκπροσώπων μικρότερων αριθμητικά Σωματείων. Η ΠΟΑΣΥ αναφέρεται σε «αστυφυλακοποίηση» ενώ η διαταγή είναι ξεκάθαρη ως προς την κατηγορία ένταξης ότι θα είναι αυτή των ειδικών φρουρών!«Γκάφα» ολκής ή δημιουργία εντυπώσεων; Επιπλέον, οι λεπτομέρειες ένταξης στις τάξεις των Ειδικών Φρουρών αποκρύπτονται καθώς περιλαμβάνουν ορισμένα ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ κριτήρια από αυτά της διαδικασίας πρόσληψης ιδιωτών ως Ειδικών Φρουρών. Συγκεκριμένα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός σε διαδικασία ένταξης Ειδικών Φρουρών να αναφέρεται ότι ΟΛΕΣ οι θέσεις που θα συσταθούν θα είναι στην Αττική και όχι όπου αλλού έχει ανάγκες (έστω και μικρότερες) το Σώμα.

Για ένα χρονικό διάστημα πλέον των 2 ετών, οι πρώην Δημ. Αστυνομικοί, κάλυπταν κάθε λογής υπηρεσιακές ανάγκες (επιχειρησιακές και διοικητικές). Προφανώς όσο αυτό γινόταν «off the record» όλα ήταν βολικά. Σκοπιές, πεζές περιπολίες, πλήρωμα σε περιπολικά, ρύθμιση κυκλοφορίας και πόσα άλλα που δεν θα κάνουμε το λάθος να αναφέρουμε. Στο χρονικό διάστημα αυτό, Σωματεία που έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και ιστορία από εμάς στο Σώμα, προσποιούνταν ότι δεν υπήρχαμε ή ίσως και να μην γνώριζαν κιόλας για την ύπαρξή μας (απόδειξη το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν καν τον ακριβή αριθμό μας). 

Οι μάχιμοι αστυνομικοί και οι διοικητές που έχουν συνεργαστεί με τους συναδέλφους μας, γνωρίζουν πολύ καλά την αξία όσων εξ’ ημών θέλουν να ενταχθούν στο Σώμα ως ΕΦ. Όσες φορές έχουν τοποθετηθεί επίσημα οι διοικητές των τμημάτων όπου υπηρετούμε, είχουν να πουν μόνο τα καλύτερα. Συνεπώς αν κάποιος εστιάζει στα «ψηφαλάκια» (πόσο outdated όρος αλήθεια εν έτει 2016…), είναι εκείνος που λασπολογεί με ψευδείς δηλώσεις που αποσκοπούν σε εσωτερική και μόνο κατανάλωση. Σίγουρα όμως, «ψηφαλάκια», δεν είναι οι ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ από 80 πρώην Δημ. Αστυνομικοί (κατ’ εκτίμηση και λόγω αυστηρών κριτηρίων που αποκλείουν ποσοστό άνω του 50% των υπηρετούντων) που θα επιλέξουν να τιμήσουν το Σώμα με την ένταξή τους στο ένστολο (και με τη «βούλα») προσωπικό της.

Να θυμίσουμε στους επιλεκτικά αμνήμονες, πως επί προηγούμενων Κυβερνήσεων, στην Ελληνική Αστυνομία είχαν ενταχθεί 1500 πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί, μάλιστα ως νέα κατηγορία προσωπικού (δημοτική αστυνόμευση ΕΛ.ΑΣ.) και όλοι οι προηγούμενοι Υπουργοί είχαν ως πρόθεση να υπηρετήσουμε τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς ως αστυνομικοί, με τη σύμφωνη γνώμη της ανώτατης φυσικής Ηγεσίας, όπως μας είχε τότε ανακοινωθεί σε ευρεία σύσκεψη! Τότε όμως όλα όδευαν καλώς και δεν ενοχλούσε τίποτα και κανέναν. Για λόγους που δεν άπτονται της κρίσης μας, δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τότε. Τώρα που φαίνεται το εγχείρημα αυτό, να παίρνει σάρκα και οστά και με διαφανείς διαδικασίες γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν τα υποστελεχωμένα τμήματα, βγαίνετε ως θιγμένοι και αδικημένοι, προσπαθώντας να υπηρετήσετε τις γραμμές που έχετε λάβει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να πατήσετε επί εργασιακών πτωμάτων.

Κύριοι μέλη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ,
Εσείς δεν είστε που προάγετε την αλληλεγγύη και τα συναδελφικά αισθήματα, στην συνείδηση των μελών σας;

Εσείς δεν είστε, που φωνάζατε ότι τα τμήματα φυτοζωούν από προσωπικό; Γιατί λοιπόν δεν δέχεστε ανθρώπους που εδώ και 3 χρόνια εργάζονται στο πλευρό σας σε ότι τους ζητηθεί και αφού η Ηγεσία απεφάνθη ότι όλοι θα είναι Αθήνα; Σημειωτέον δε, ότι δεν επιβαρύνεται εκ νέου το κρατικό κόστος μισθοδοσίας, αφού οι πρώην Δημ. Αστυνομικοί ήδη υπάρχουν ως κωδικοί πληρωμών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ως εκ τούτου, δεν μιλάμε για νέα πρόσληψη όπως ηθελημένα αναφέρετε, αλλά ως την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού βάσει των προσόντων του που τεχνηέντως αποκρύπτετε.

Θέλετε να γίνει αύξηση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., αλλά με αυτούς, που εσείς επιθυμείτε. Θεωρούμε ότι η αστυνομία δεν είναι τσιφλίκι κανενός συνδικαλιστή, κανενός βουλευτή, κανενός Υπουργού, κανενός κόμματος. Αυτές είναι τακτικές παλαιότερων εποχών και πολιτευμάτων που δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα του 2016.

Αυτό κύριοι μέλη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ λοιπόν, είναι ο εργασιακός κανιβαλισμός και ο εσωτερικός αυτοματισμός, που εσείς υποκινείτε με απώτερο σκοπό να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας και την εφαρμογή της συνδικαλιστικής πολιτικής του απομονωτισμού της αστυνομίας απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η μεταρρύθμιση αυτή, αφορά τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. και μόνον αυτούς! Δεν στέκεται εμπόδιο σε κανέναν υπηρετούντα αστυνομικό. Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μια οικογένεια. Φοράμε όλοι το ίδιο σήμα στο μπράτσο μας. Είμαστε ισότιμα μέλη αυτής της οικογένειας και πάνω από όλα συνάνθρωποι. Το έχουμε αποδείξει με την εν γένει παρουσία μας τα τελευταία δυόμιση χρόνια υπηρεσίας μας.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρόεδρος
Λεπίδας Σπυρίδων


Ο Γεν. Γραμματέας
Αλεβίζος Παναγιώτης


Πηγή : www.pasdaea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...