Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Σκουρλέτης: Η ΝΔ έχει σχέδιο για απολύσεις στο Δημόσιο - Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε τη θητεία του στο ΥΔιΜΗΔ με απολύσεις δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων

Επίθεση στη ΝΔ και στο Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί «η πρόταση που έχουν για το Δημόσιο είναι απολύσεις», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκούρλετης. «Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει με αμηχανία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για ελλείψεις προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση. Αυτός που συνέδεσε τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με απολύσεις δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ: «Αυτή είναι η πρόταση σας για το Δημόσιο. Απολύσεις»

Ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε στην πρόταση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης προκειμένου, όπως είπε, «να εκφράζονται αυθεντικά οι πολίτες. Αν ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι κατεξοχήν χώρος αυθεντικής έκφρασης των πολιτών, τότε ποιος είναι;», αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης. Και πρόσθεσε:  «Το εχθρεύεστε γιατί για εσάς η ΤΑ είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Γι’ αυτό απομακρύνονται οι νέοι από την πολιτική», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε ότι «υπάρχει ζήτημα αύξησης των πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και γι’ αυτό, όπως είπε, καλέσαμε σε διάλογο τους φορείς της ώστε να από τώρα να ξεκινήσουμε αυτή την αύξηση.

“Η ΝΔ επικοινωνεί ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά με τον κ. Σόϊμπλε”

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επικοινωνεί ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά με τον κ. Σόϊμπλε: “Αν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να μετατρέψει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδος σε υποκατάστημα, παράρτημα ή πρακτορείο του κ. Σόιμπλε τον ρόλο αυτό της τον χαρίζουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συμπαρατάσσεται με το ΔΝΤ σε εργασιακά και ασφαλιστικά, προβλέποντας ότι “το ΔΝΤ δεν ήρθε για να φύγει από την Ελλάδα, αλλά ούτε και από την Ευρώπη”. Κάλεσε, δε, τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν την αυτοκριτική τους καθώς, όπως είπε, “τη δική τους χρεοκοπία χρεώνεται η χώρα”.

Αναφορικά με τις τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των νησιών του Αιγαίου, υπουργός Εσωτερικών τις χαρακτήρισε ως ένα δείγμα της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης, προσθέτοντας με έμφαση: “Η κίνηση του πρωθυπουργού δεν ήταν προεκλογική, δεν είναι στους σχεδιασμούς μας οι εκλογές γιατί δεν αντέχει η κοινωνία. Η 13η σύνταξη αποτελεί διαφορετικό δείγμα γραφής της δικής μας κυβέρνησης από αυτούς που επιδιώκουν να γίνουν μόνιμο καθεστώς τα μνημόνια”. Προανήγγειλε, δε, ότι τέτοιες κινήσεις θα επαναλαμβάνονται κάθε φορά που η κυβέρνηση θα επιτυγχάνει τους στόχους της.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την απόσυρση από τον διαγωνισμό για τη ΔΕΣΦΑ της αζέρικης εταιρείας SOCAR, καλώντας τη ΝΔ να δει ποια στελέχη της συνδέονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...