Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Καθαρές κουβέντες

Διαβάστε παρακάτω, το άρθρο που μας απέστειλε ο πρώην πρόεδρος και γραμματέας του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (Σ.Δ.Α.Θ) κ. Θ. Θωμαΐδης, με αφορμή την πρόσφατη παραδοχή της ήττας του τέως Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Χρ. Βερναρδάκη, όσον αφορά στο ζήτημα της -εθελοντικής- επιστροφής των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών απ' όλους τους φορείς, στις επανασυσταθείσες Δημοτικές Αστυνομίες, θέμα που ανέδειξε το dimastin.gr.  

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Πραγματικά δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τον κο Βερναρδάκη και τις επιλογές της Κυβέρνησης στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας , όμως η δημόσια παραδοχή της ‘ήττας” του με αναγκάζει να τοποθετηθώ και μάλιστα με καθαρές κουβέντες, όπως αυτός επιθυμεί.

Η παραδοχή μιας ήττας αποτελεί από μόνη της μια γενναία πράξη που όμως δεν λειτουργεί ως καθαρτήριο για το μέλλον. Η αναζήτηση των λαθών που οδήγησαν στην ήττα είναι αυτό που θα σας προφυλάξει από μελλοντικές παρόμοιες ήττες και πιθανό σε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα. Το μεγαλύτερο λάθος σας ,κατά την άποψη μου ,είναι ότι προσπαθήσατε να λύσετε τα θέματα των Δημοτικών αστυνομικών και όχι αυτά της πλήρους επανασύστασης του θεσμού της Δημοτικής αστυνομίας, μέσα από τη λύση των οποίων θα δικαιώνονταν και οι Δημοτικοί αστυνομικοί. Δεν ασχοληθήκατε σοβαρά με το θεσμό και επιχειρήσατε αποσπασματικά να αποκαταστήσετε τις αδικίες ομάδων Δημοτικών αστυνομικών δημιουργώντας έτσι και θέμα άνισης μεταχείρισης μεταξύ εργαζομένων με τα ίδια χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα , παρά τις καλές σας προθέσεις, ήταν να αποτύχετε και στα δύο μέτωπα αφού δημιουργήσατε μια υπηρεσία ακρωτηριασμένη με παρόν που βασίζεται αποκλειστικά στον ηρωισμό και το φιλότιμο των Δημοτικών αστυνομικών και με αβέβαιο μέλλον. 

Στο θέμα της αποκατάστασης των αδικιών των Δημοτικών αστυνομικών επικεντρωθήκατε στους συναδέλφους απο τα καταστήματα κράτησης και αγνοήσατε πλήρως αυτούς από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Εφορίες ακόμα και από την ΕΛ.ΑΣ, όπου αφήσατε 300 ανθρώπους χωρίς αντικείμενο να προσπαθούν ,σε ένα καθεστώς περίεργο ,να βρουν το δρόμο τους. Ενδεικτικό του αποσπασματικού τρόπου αντιμετώπισης είναι και το γεγονός ότι δυο φορές σε διαφορετικό χρόνο και νομοσχέδιο κατατέθηκαν άρθρα για την επιστροφή των Δ.Α από τις φυλακές καθώς και την επιστροφή αυτών που μετακινήθηκαν υποχρεωτικά από τα σπίτια τους σε άλλους νομούς, όμως και τις δυο φορές τα νομοσχέδια αποσύρθηκαν και τα άρθρα εξαφανίστηκαν. Το επιχείρημα ότι το κενό θα καλυφθεί από το νόμο της κινητικότητας δεν ευσταθεί γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βρεθούν θέσεις για επιστροφή και με το πλαφόν του 65% δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσουν να φύγουν κατ’εξαίρεση γιατί απλά δεν προβλέπεται. Όσο για τους συναδέλφους στα κ.κ, ούτε λόγος να γίνεται για το 2018 .

Πέρα όμως από τα πρακτικά θέματα τίθεται και σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Η παραμονή των Δημοτικών αστυνομικών στις θέσεις που τους έστειλε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όσο και αν το αρνείστε, αποτελεί παραδοχή της επιτυχίας του μέτρου της υποχρεωτικής κινητικότητας που επιθυμεί διακαώς να επιβάλλει ο αρχηγός της Ν.Δ και εμπνευστής της παρωδίας του 2013, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία. Και να μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι η δική σας αποτυχία θα γίνει όπλο και επιχείρημα στα χέρια του με θύμα για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους.

Με εκτίμηση
ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δημοτικός αστυνομικός του Δήμου Θεσ/νίκης ( σε πείσμα όλων ) 
υποχρεωμένος να απασχολείται στο ΤΑΔ Πολυγύρου.

1 σχόλια :

23 είπε...

Τα πραγματα ειναι απλα. Πολυ μπλα μπλα και τραβα απο δω τραβα απο εκει να βολευτουν ολοι, τα κανανε τελειως σκατα. Οσο για την παραδοχη της ηττας, αυτο ειναι ξεφτιλα. Απο που και ως που υπουργοι δεν μπορουν να λυσουν ενα προβλημα? Αντιθετα με οτι εγινε εκτος απο ενα μεριδιο υπαλληλων οι υπολλοιποι πλεον διατρεχουν μεγαλυτερο κινδυνο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...