Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Γεροβασίλη: Δίνει στοιχεία για αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και μετακλητών

Μεταρρύθμιση του κράτους χωρίς πολιτικό αυταρχισμό προανήγγειλε από τη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη επαναλαμβάνοντας πως δεν θα απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος.

Η κ. Γεροβασίλη κατά την διάρκεια της ομιλίας της έδωσε στοιχεία τόσο για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων όσο και των μετακλητών, για να υποστηρίξει ότι ο αριθμός τους μειώθηκε όσο δεν πάει άλλο, τα χρόνια της κρίσης. Όπως είπε, σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 692.900 εκ των οποίων 564.000 είναι τακτικό προσωπικό. Κι όπως είπε οι περισσότεροι είναι εκπαιδευτικοί, κληρικοί, γιατροί και ένστολοι άρα μένουν 220.000″. “Από πού να κόψουμε λοιπόν κύριοι της Νέας Δημοκρατίας πείτε μας”, ρώτησε η υπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τους μετακλητούς είπε ότι σήμερα το σύνολό τους είναι 2067 και σε αυτούς προσμετρώνται, όπως είπε, όλοι οι συνεργάτες όλων των πολιτικών κομμάτων, οι συνεργάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και της Βουλής. “Εμείς κατηγορηθήκαμε γιατί τους μετράμε όλους μαζί” είπε η κ. Γεροβασίλη. Και συμπλήρωσε: οι 576 είναι επιστημονικοί συνεργάτες όλων των βουλευτών, 151 είναι μετακλητοί στην Βουλή όλων των κομμάτων και 631 των δημάρχων και λοιπών. Σύνολο 1349  είπε, εννοώντας ότι μόνο οι υπόλοιποι 718 είναι μετακλητοί της κυβέρνησης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...