Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας! Διαβάστε το τρελό σημείωμα που άφησε ο οδηγός ενός Φ.Ι.Χ. στο παρμπρίζ του οχήματός του

Έξω από τα ρούχα του βγήκε ένας εργαζόμενος οδηγός ημιφορτηγού στη Θεσσαλονίκη από τις κλήσεις που το έκοβε συνεχώς η δημοτική αστυνομία με αποτέλεσμα να λάβει δραστικά μέτρα. 

Τι έκανε; Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες άφησε σημείωσα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του στο οποίο αναφέρει: 
"Αξιότιμε Δημοτικέ Αστυνόμε, επειδή με έχεις ξεκωλιάσει στο γράψιμο, να σε ενημερώσω πως δεν πάω βόλτα αλλά πρέπει να δουλέψω. Αν εσύ μπορείς να τελειώσεις 60 παραδόσεις στο μπουρδέλο το κέντρο της πόλης μας, ΜΠΡΑΒΟ. Στείλε μας το βιογραφικό σου στο info@...../gr μια θέση εργασίας σε περιμένει.  
Υ.Γ. Πληρώνω τα διπλά από τη δημοτική αστυνομία" 
Όπως αναφέρει σε 23 εργάσιμες ημέρες του Ιανουαρίου τον έχουν γράψει 4 φορές. 

► Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης :5 σχόλια :

Μάκης Δημάκης είπε...

Αφηστε τις ακροτητες. Κατανοηση για τους επαγγελματιες.

Filopodaros είπε...

Ο οδηγός υπονοεί οτι παρκάρει παράνομα 6 μέρες την εβδομάδα (23 μέρες τον Ιανουάριο), κάνοντας 60 παραδόσεις (τη μέρα, εβδομάδα, μήνα;) αλλά πήρε κλήση μόνο 4 φορές. Γιατί δεν τον γράψανε τις άλλες 19 μέρες; Σε άλλη χώρα που τηρεί συστηματικά τους νόμους θα τον γράφανε 4 φορές τη μέρα, όχι 4 φορές το μήνα.

Επίσης υπονοεί οτι οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ. για τη στάθμευση πρέπει να τηρούνται μόνο για όσους "πάνε βόλτα", και οτι κάποιος συγκεκριμένος δημοτικός αστυνόμος πρέπει να τον μεταχειρίζεται προνομιακά, σταματώντας να του γράφει κλήσεις.

Ε λοιπόν όχι. Οι νόμοι για τη στάθμευση είναι για όλους, ώστε η πόλη να είναι πιο ανθρώπινη (και όχι "μπουρδέλο"). Επειδή όμως όντως οι διανομείς θα έχουν πρόβλημα (όχι τώρα που παίρνουν μόνο 4 κλήσεις το μήνα, αλλά όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται συστηματικά οι νόμοι), θα μπορούσαν να κάνουν σωστότερες προτάσεις για να διευκολυνθούν κάπως. Θα μπορούσαν, π.χ. λόγω της δουλειάς τους να ζητήσουν έκπτωση στα πρόστιμα. Θα μπορούσαν να ζητήσουν τη δημιουργία περισσότερων χώρων βραχυπρόθεσμης στάθμευσης (π.χ. 20 λεπτά) που να ελέγχονται όμως συστηματικά. Θα μπορούσαν να ζητήσουν τη θέσπιση ελεγχόμενης στάθμευσης, έτσι ώστε πληρώνοντας κάποιο ποσό για κουπόνι στάθμευσης (π.ε. 1 ευρώ την ώρα) να μπορούν να παρκάρουν νόμιμα σε θέσεις που χρειάζεται πληρωμή.

Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει ένα πρόγραμμα για να διευκολύνει τις εταιρίες που κάνουν διανομές να πληρώνουν πιο εύκολα τις κλήσεις παρκαρίσματος. Έχουν κάποια έκπτωση και μπορούν να τις πληρώσουν μαζικά: http://www1.nyc.gov/site/finance/vehicles/commercial-stipulated-fine.page

Μάκης Δημάκης είπε...

Φιλοδοπορδε διαβαζοντας το σχολιο σου λεω, σιγουρα το περασε αμερικη εδω....και ναι ειχα δικιο! Ρε συ, πως θα δουλεψουν οι διανομεις στην κολαση της Θεσσαλονικης???? Ουτε θεση εχει....ουτε δρομους εχει....

Filopodaros είπε...

Να τα φτιάξουνε φίλε μου. Δεν βλέπεις τι γίνεται αυτές τις μέρες στην Αμερική; Λέει ο Τραμπ, "κάντε αυτό" και οι υπηρεσίες τσακίζονται να το κάνουν. Λέει το δικαστήριο, "σταματήστε να κάνετε αυτό που είπε ο πρόεδρος γιατί είναι παράνομο" και σταματάνε. Απλά πράγματα. Εδώ στην Ελλάδα αποφασίζει ο δημοτικός αστυνόμος τι να κάνει, ποιούς νόμους να τηρήσει, σε ποιόν θα βάλει πρόστιμο, κ.λ.π. Αποφασίζει ο πολίτης ποιούς νόμους να τηρήσει, και αν δεν τους τηρήσει, τι πιθανότητα έχει να φάει πρόστιμο (μικρή) και αν φάει πρόστιμο, πώς να το διαγράψει ή πώς να κάνει συμφωνία με τον υπάλληλο να μην ξαναφάει πρόστιμο.

Αν μας ενδιαφέρει να διευκολύνουμε τους διανομείς, γιατί δεν το κάνουμε νόμιμα;
Ανέφερα μερικές προτάσεις παραπάνω. Αν θες κι άλλη μια, πιο απλή, ας φτιάξει ο δήμος εναν κανονισμό, οτι για οδηγούς που κάνουν διανομές, μετά τις 3 πρώτες κλήσεις το μήνα, οι υπόλοιπες είναι δωρεάν. Αρκεί να μην τους δώσει το ελευθέρας να παρκάρουν όπου θέλουν χωρίς να πληρώσουν τίποτα.

Μάκης Δημάκης είπε...

εισαι ωραιος φιλε...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...