Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης: Ιδού το «λίπος» στο Δημόσιο –«Περιττό βάρος» οι συμβασιούχοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha για το “λίπος στο Δημόσιο” και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα ενώ αναφέρθηκε και στους συμβασιούχους. Ξεκαθάρισε ότι θα “επανεξετάσουμε όλες τις μονιμοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εάν είναι παράνομες δεν θα εγκριθούν”. Παράλληλα, έκανε λόγο για προσλήψεις από την “πίσω πόρτα” ενώ επανέλαβε πώς “εμείς απολύσεις δεν κάνουμε”…
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη:
“Για τη δήλωσή μου ότι υπάρχει λίπος θα σας δώσω δύο παραδείγματα. Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού για τους φορείς του υπ. Μεταφορών έχουν ξεφύγει κατά 500 εκατομμύρια. Η κυβέρνηση σήμερα, εξακολουθεί και προσλαμβάνει σωρηδόν κόσμο. Οταν σήμερα μονιμοποιούν κόσμο, προσθέτουν στο Δημόσιο ένα περιττό βάρος. Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε. Αλλά εάν κάποιος συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο – και έχουμε περιπτώσεις που θα τις αναδείξουμε τις επόμενες ημέρες – εκεί θα είμαι πολύ προσεκτικός. Παράνομες μονιμοποιήσεις εμείς δεν θα κάνουμε. Θα επανεξετάσουμε όλες τις μονιμοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αν είναι παράνομες δεν θα εγκριθούν. Αυτό δεν ισχύει για τις προσλήψεις π.χ. στο χώρο της Υγείας. Εξακολουθούμε να προσλαμβάνουμε απίθανες ειδικότητες, ανθρώπων με υποχρεωτική εκπαίδευση και όχι π.χ. νοσηλευτές. Αυτά θα τα αλλάξουμε. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει σήμερα σε κάποιον δήμαρχο να κάνει προσφυγή για υπάλληλό του εφόσον δεν έχει τελεσιδικήσει δικαστική απόφαση, προκειμένου να κρατήσει ανοικτές τις προσλήψεις από την πίσω πόρτα”.
«Για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική πρέπει να έχει κολλήσει “ένσημα”»
Η κυβέρνησή μου θα περιλαμβάνει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ο κ. Τσίπρας απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ανανέωσης” πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “πρέπει να δώσουμε μια νέα ελπίδα που θα στηρίζεται στην αλήθεια και όχι στο ψέμα”.
“Θα σκεφτόμουν να μπουν στην κυβέρνησή μου πρόσωπα από την αγορά, για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική πρέπει να έχει κολλήσει “ένσημα”” τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης. “Δεν θέλω παιδιά του κομματικού σωλήνα στην κυβέρνησή μου. Άνθρωποι από την αγορά είναι ευπρόσδεκτοί στη ΝΔ” σημείωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ακόμη επεσήμανε ότι “δεν θα ζητούσαμε εκλογές αν δεν ήμασταν πεπεισμένοι ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε. Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο, θέλουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, θέλουμε να κάνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις”.
“Ο σκοπός μου δεν είναι να εκμεταλλευτώ κάποια λεπτά δημοσιότητας” είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε πως “ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί”.
Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε πως “όσα έχουμε πει είναι κοστολογημένα. Για παράδειγμα, όταν ανακοινώσαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% κάποιοι έλεγαν γιατί όχι 50%. Γιατί δεν πρόκειται να υποσχεθούμε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι είμαστε μεθοδικοί και οργανωμένοι.Η μείωση των φόρων ειδικά σε επιχειρήσεις είναι απολύτως επιβεβλημένη. Θα το κάνουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας”.
Μισθολόγια – Μετακλητοί
“Θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα ένα νέο νομοσχέδιο που θα αναφέρεται στο πως θα πρέπει να δομείται μια κυβέρνηση. Αυτό θα είναι και το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η νέα Βουλή. Οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν θα πρέπει να αμοίβονται με τα σημερινά μισθολόγια” αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης.
«Καθαρίζουμε τα Εξάρχεια»
Αναφερόμενος στην επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι “εκτρέφεται στον κύκλο των Εξαρχείων μια νέα γενιά τρομοκρατών, κυκλοφορούν άτομα με όπλα, και πυροβολούν ανενόχλητοι”. Οι εν λόγω αντιεξουσιαστές είναι τρομοκράτες της επόμενης γενιάς”. Ακόμη για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης διαβεβάιωσε ότι θα “καθαρίσει” τα Εξάρχεια, ενώ πρόσθεσε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου.
Για διαπραγμάτευση
“Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα δικό της σχέδιο που να το αγκαλιάσει. Αν καταφέρουμε να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι έχουμε δικό μας σχέδιο που να το αγκαλιάσουμε, πιστεύω ότι θα αλλάξουν στάση στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Οσα έχουμε πει είναι κοστολογημένα. Για παράδειγμα, όταν ανακοινώσαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% κάποιοι έλεγαν γιατί όχι 50%. Γιατί δεν πρόκειται να υποσχεθούμε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι είμαστε μεθοδικοί και οργανωμένοι.
Η μείωση των φόρων ειδικά σε επιχειρήσεις είναι απολύτως επιβεβλημένη. Θα το κάνουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας”.
Για το αν θα κάνει μονομερείς ενέργειες:
“Ελεγχόμενα ναι, όπου είναι απολύτως απαραίτητο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας”.
Για τις εισφορές στα μπλοκάκια
“Αυτό που συμβαίνει είναι τρέλα. Δεν γίνεται κάποιος να δουλεύει και το 80% να πηγαίνει σε εργοδοτικές εισφορές. Είναι λάθος και θα φανεί το επόμενο 6μηνο ότι δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν είμαι αυτή τη στιγμή έτοιμος, το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσω την πρότασή μας, όταν είναι έτοιμη”.
Για τη συνάντηση με Ρέμο
“Δεν υπάρχει θέμα να είναι στα ψηφοδέλτιά μας. Δεν τον ήξερα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο άνθρωπο”.
www.aftodioikisi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...