Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Γεροβασίλη: «Η ΝΔ εννοεί απολύσεις και καταργήσεις ολόκληρων κλάδων, μέσα σε μια νύχτα για να μειωθεί το κόστος του δημοσίου»

«Αποκαταστήσαμε δομές και ολόκληρους κλάδους εργαζομένων που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν μειώσαμε μισθούς και δεν πρόκειται να μειώσουμε. Επίσης, δεν απειλούνται με απολύσεις οι υπάλληλοι» τόνισε σε συνέντευξη της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha», η υπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης, «είναι να λυθούν τα προβλήματα του Δημοσίου και να μειωθεί η γραφειοκρατία». Επιδιώξή μας είναι, σημείωσε η κ. Γεροβασίλη «μέσω των διαφανών οργανογραμμάτων και αξιολόγησης να γνωρίζουμε ποιος δουλεύει που και τι κάνει μέσα στο δημόσιο τομέα».

Η υπουργός αναφέρθηκε σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταστήσουν το Δημόσιο φιλικό προς τους πολίτες και θα διορθώσουν αδικίες προηγούμενων ετών.

Μίλησε για το Μητρώο Στελεχών, στο οποίο όπως είπε «για πρώτη φορά καταγράφονται εργαζόμενοι με τα προσόντα που διαθέτουν, ώστε να διαπιστωθεί εάν βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις». Στόχος μας «είναι η από-κομματικοποίηση των θέσεων, ώστε να υπάρχει συνέχεια στο ελληνικό δημόσιο, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση» υπογράμμισε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η υπουργός αναφέθηκε και στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων αναφέροντας ότι σήμερα υπηρετούν 650.000 «εκ των οποίων τα 3/4 είναι εκπαιδευτικοί, ένστολοι και εργαζόμενοι στους τομείς της υγείας».

Η Ολ. Γεροβασίλη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, και παρότι σημείωσε ότι συμφωνούμε με τη ΝΔ «στον τίτλο μείωση των δαπανών του Δημοσίου, διαφωνούμε στο περιεχόμενο. Χαρακτηριστικά είπε: «Έχουμε τελείως διαφορετική λογική με τη ΝΔ. Η ΝΔ εννοεί απολύσεις, κινητικότητα και διαθεσιμότητα, ως δεξαμενή ανθρώπων προς απόλυση και καταργήσεις ολόκληρων κλάδων, μέσα σε μια νύχτα για να μειωθεί το κόστος του δημοσίου».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τόνισε ότι «η κυβέρνηση τοποθετεί τις εκλογές το 2019, καθώς το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι 4ετίας» και πρόσθεσε: «Η χώρα έχει ανάγκη πρωτίστως πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Οι πρόωρες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης».

Ερωτηθείσα για τη στάση της ΝΔ που ζητά διακαώς εκλογές, είπε μεταξύ άλλων: «Ας αναρωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης εάν πραγματικά το εννοεί, εάν σοβαρολογεί όταν ζητά εκλογές» σημείωσε και εκτίμησε πως η ΝΔ μιλάει για κάλπες ελλείψει πολιτικού αφηγήματος.

Αναφερθείσα στο κλείσιμο της αξιολόγησης, το συνέδεσε απόλυτα με την θετική πορεία της χώρας και με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια.

Ερωτηθείσα για την επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης, ότι δεν θα δεχτούμε και δεν θα υπογράψουμε νέα μέτρα, κάτι που, όπως είπε η υπουργός, έχει καταστεί σαφές προς τους εταίρους.

«Υπερκαλύπτουμε όλους τους στόχους, το είδαμε το 2016. Η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία», τόνισε η υπουργός.

Αναφερθείσα στο Eurogroup, εκτίμησε ότι θα δώσει ένα σήμα ότι έχει γίνει πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. «Η ασάφεια και η καθυστέρηση δεν βοηθά κανέναν, ούτε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει, ούτε τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.

Για την τακτική του Βόλφανγκ Σόιμπλε, είπε ότι προφανώς τα λέει για να τα ακούσουν άλλοι και παρέπεμψε στις δηλώσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί. Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει όσα της αναλογούν και το θέμα παραμένει μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ.

Για τα θέματα διαπλοκής με αιχμή την υπόθεση Novartis, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κοινωνία ήταν πεπεισμένη για τη διαπλοκή. «Ακούγαμε πολίτες να συζητούν περί πολιτικών που τα πήραν. Αυτή η κυβέρνηση, στο μέτρο που της αναλογεί, θα βοηθήσει τη δικαιοσύνη» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη για τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων σκανδάλων.

«Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι η Siemens διαφθείρει διαχρονικά κυβερνήσεις, πρόσθεσε ωστόσο, ότι «έχει σημασία οι κανόνες που επιβάλλονται να τηρούνται από τις κυβερνήσεις».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...