Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ξάνθη: Απόφαση του Άρειου Πάγου, δικαιώνει τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΞ

Υπέρ των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. τάχθηκε ο Άρειος Πάγος, για τις περικοπές των αποδοχών τους πέραν του ποσοστού 25% που είχε αποφασιστεί για τις αποδοχές τους μέχρι το Νοέμβριο του 2011. Το ανώτατο δικαστήριο δεν δέχθηκε τη νέα μείωση κατά επίσης 25% την οποία είχε αποφασίσει το Δ.Σ. στις αποδοχές που λάμβαναν οι εργαζόμενοι το Δεκέμβριο του 2012.
Ουσιαστικά πρόκειται για δικαίωση των εργαζομένων, αν και μένουν ακόμη οι λεπτομέρειες για την καθαρογραφή και την δημοσίευση της απόφασης, κάτι που υποστήριξαν τόσο ο νομικός τους σύμβουλος Απόστολος Παπακωνσταντίνου, όσο και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων των ΟΤΑ του νομού μας στην ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Γαλανόπουλος.
Από την πλευρά τους τόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, Μαρίνος Σδρέβανος, δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στην απόφαση του Αρείου Πάγου, περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωσή της.
Την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο νομικός σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης, Στέργιος Γιαλάογλου, ο οποίος όμως επέκρινε ταυτόχρονα την τακτική των διαρροών αναφορικά με την απόφαση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...