Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Έρχονται τα πάνω -κάτω στην ελεγχόμενη στάθμευση

Εντός των επόμενων ημερών υπογράφεται η σύμβαση για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης -Από το κέντρο και ένα κομμάτι της Άνω Πόλης θα ξεκινήσει η εφαρμογή


Της Βαρβάρας Ζούκα

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του καινούριου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το νέο σύστημα φέρνει τα πάνω – κάτω στον τομέα της στάθμευσης, καθώς εν πολλοίς στηρίζεται στην ιδέα ότι οι μόνιμοι κάτοικοι κάθε περιοχής θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους δωρεάν σε μια σειρά μη εμπορικών δρόμων, ενώ οι επισκέπτες της θα πρέπει να πληρώνουν, για να σταθμεύσουν σε δρόμους που παρουσιάζουν αυξημένη εμπορική κίνηση.

Το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην πλήρη ανάπτυξή του θα καλύψει το κέντρο της πόλης, τμήμα της Άνω Πόλης κι ένα κομμάτι της πέμπτης δημοτικής κοινότητας. Ωστόσο, θα αρχίσει να αναπτύσσεται τμηματικά, καθώς η υφιστάμενη δύναμη της δημοτικής αστυνομίας δεν επαρκεί για τον έλεγχο του συνόλου των προβλεπόμενων θέσεων.

Σε τρεις μήνες

Η εφαρμογή του καινούριου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά από ορισμένους δρόμους του κέντρου της πόλης και πιθανώς από ένα τμήμα της Άνω Πόλης σε περίπου ένα τρίμηνο από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί σε κεντρικούς δρόμους, όπως ενδεικτικά στην Αγίου Δημητρίου, στην Κασσάνδρου, στην Ολυμπιάδος και στον άξονα της Βασιλίσσης Όλγας. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Βασιλίσσης Όλγας και στο τμήμα της Άνω Πόλης που έχει συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό θα ενταχθούν συνολικά 8.041 θέσεις, εκ των οποίων 1.987 για επισκέπτες.

Πώς θα λειτουργεί το σύστημα

Η ελεγχόμενη στάθμευση για τους επισκέπτες θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 8.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Τις υπόλοιπες ώρες οι θέσεις των επισκεπτών θα διατίθενται και στους κατοίκους δωρεάν.Το νέο σύστημα θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται είτε μέσω τηλεφωνικού κέντρου είτε μέσω ιστοσελίδας και η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό και όχι ανά ώρα στάθμευσης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...