Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης: Τέρμα στη «φάμπρικα» των συμβασιούχων - «Θα παραδώσουμε μια σειρά υπηρεσιών όπως είναι η καθαριότητα ή άλλες υπηρεσίες της Τ.Α. σε ιδιώτες»

«Πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσει η φάμπρικα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι λογικές που χρεοκόπησαν τη χώρα». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, δήμαρχοι του νησιού και ο γραμματέας και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Εκφράζοντας τις πάγιες νεοφιλελεύθερες θέσεις του ίδιου και μερίδας του κόμματος του, τμήμα των οποίων εξάλλου υλοποιήσε και από υπουργική θέση, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε: «Δεν νοείται κινητικότητα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης. Μια σωστή κινητικότητα θα κατέγραφε τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και θα δημιουργούσε πρότυπα οργανογράμματα. Προτεραιότητα είναι το εξειδικευμένο προσωπικό. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση βλέπει διαφορετικά τα ζητήματα των προσλήψεων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες. Και πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσει η φάμπρικα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι λογικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, πρόταξε τις βασικές θέσεις του, για προσλήψεις μόνο απόλυτα εξειδικευμένου προσωπικού σε Περιφέρειες και Δήμους και την παράδοση μιας σειράς υπηρεσιών όπως είναι η καθαριότητα ή άλλες υπηρεσίες στους ιδιώτες. Στη βάση αυτή σύμφωνα με την πολιτική της ΝΔ, χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι είτε στην καθαριότητα, είτε σε άλλες υπηρεσίες δεν «καλύπτουν πάγιες και πραγματικές ανάγκες» και μπορούν ανά πάσα στιγμή να απολυθούν.

«Σκοπός μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι να προβάλλουμε ένα διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τον λαϊκισμό. Έχει κουραστεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις. Και δεν θέλει άλλο παχιά λόγια και πλούσια προγράμματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...