Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης: Τι απάντησε για δημοσίους υπαλλήλους, συμβασιούχους, συνδικαλιστές

Με βομβαρδίσατε με πάνω από 1500 ερωτήσεις σε μιάμιση ώρα! Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συζήτηση, προσπάθησα να δώσω απαντήσεις που να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη διαδικτυακή συζήτηση 90’ που είχε με πολίτες. Στο επίκεντρο βεβαίως, θέματα του Δημοσίου. Ας δούμε τι είπε…

Σε ερωτήσεις για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο δημόσιο και για την αξιοποίηση των πτυχίων απάντησε ότι ως υπουργός είχε θεσπίσει «μια αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία που περιλαμβάνει και δομημένη συνέντευξη τις οποίες διεξάγουν τριμελείς επιτροπές στις οποίες συμμετέχει και ένα στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα». Συμπλήρωσε ότι «αξιοκρατία παντού, αυτό είναι το πρόταγμά μας. Το κάνουμε πράξη στην ΝΔ, αύριο θα το κάνουμε πράξη στο κράτος».

Σε ερώτηση «Για ποιο λόγο στοχοποιείτε απλούς εργαζομένους που δίνουν μάχη για την επιβίωση όπως π.χ τους συμβασιούχους των ΟΤΑ , γιατί στερείτε την ελπίδα σ’ αυτούς και τις οικογένειές τους;», απάντησε: « Δε στοχοποιώ κανέναν αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου κατά παρέκκλιση του Συντάγματος».

Σε ερώτηση για τον “αισχρό συνδικαλισμό” και πώς θα τον αλλάξει είπε: “Αλλάζοντας το συνδικαλιστικό νόμο έτσι ώστε οι απεργίες να προκηρύσσονται από τους εργαζόμενους και όχι από τους συνδικαλιστές. Όσοι συνδικαλιστές θέλουν πραγματικά να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους θα έπρεπε να στηρίζουν αυτήν την αλλαγή”.

Και άλλη ερώτηση για το Δημόσιο που απάντησε ο Μητσοτάκης:

«Κύριε Πρόεδρε υπάρχει στο μυαλό σας το (θετικό) σενάριο να απολύσετε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν διοριστεί παράνομα ή/και κάτω από αδιαφανής διαδικασίες στο Δημόσιο προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος για την κατάργηση της υπερφορολόγησης;»

Απάντηση: “Είναι αυτονόητη απαίτηση των πολιτών και δική μας ηθική υποχρέωση απέναντι στις νεώτερες γενιές, όποιος δημόσιος υπάλληλος έχει διοριστεί παράνομα, να απολυθεί”.

Άλλες απαντήσεις…

Σε ερώτηση για το πόσα μέλη θα απαρτίζουν το υπουργικό του συμβούλιο απάντησε ότι «πριν από τις εκλογές θα παρουσιάσω το σχέδιό μου για την κυβέρνησή μου. Σίγουρα θα είναι μικρότερη από τη σημερινή».

Για την ΕΡΤ και αν θα πρέπει να κλείσει απάντησε: «Χρειαζόμαστε μια δημόσια τηλεόραση που να προάγει την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση αλλά που θα σέβεται ταυτόχρονα τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Έχω δεσμευτεί να μειώσω το τέλος της ΕΡΤ στο μισό».

Για τον χρόνο σπουδών και αν αρκεί το ν+2 απάντησε ότι «κατά την άποψή μου αρκεί. Γνωρίζω πολλά παιδιά που δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, και παίρνουν πτυχίο στα 4 χρόνια, και πολλούς άλλους που δεν δουλεύουν και δεν τελειώνουν ούτε στα 10. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι, όμως όλα είναι θέμα νοοτροπίας»

Για το κέντρο της Αθήνας απάντησε ότι «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Αστυνομία με την πολιτική κάλυψη έχει την υπηρεσιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας».

Σε ερώτηση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση απάντησε ότι «χρειαζόμαστε μια συνολική επανεξέταση του προγράμματος σπουδών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Δήλωσε ότι θα καταργήσει τον φόρο στο κρασί γιατί είναι αντιπαραγωγικός.

Σε ερώτηση για το «πώς θα αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και πως μπορεί να ανακάμψει το τραπεζικό σύστημα; Ποτέ βλέπετε να γίνεται η άρση των capital controls;», απάντησε: «Αν δεν επανέλθει η εμπιστοσύνη στην οικονομία η οποία έχει χαθεί με τους πειραματισμούς της σημερινής κυβέρνησης δεν πρόκειται να ανακάμψει το τραπεζικό σύστημα. Από την άλλη πιστεύω ότι μια σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί σύντομα να επαναφέρει την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να αρχίσουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να αρθούν τα capital controls».

Βεβαίως υπάρχουν και ερωτήσεις «πειράγματα»…

“προεδρε μια φορα δεν ηρθε ο τσακαλωτος στην τουμπα και σας κερδισαμε. να φροντισετε να ερχεται πιο συχνα η τροικα για να τον απασχολει μπας και παρουμε κανενα πρωταθλημα”

Απάντηση Μητσοτάκη:

Έχει φροντίσει μόνος του ο κ. Τσακαλώτος να έρχεται η τρόικα πολύ συχνά. Τώρα για πρωτάθλημα, όχι ακόμα φίλε μου;)

Και Champions League!

Πρόβλεψη για τον σημερινό αγώνα του Champions League ανάμεσα στη Νάπολι και την Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον διαδικτυακό του διάλογο με χρήστες του Facebook. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «βλέπει Ρεάλ αλλά δύσκολα».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...