Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Σημαντικές εξελίξεις για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας

Η σύσταση δικαστικής αστυνομίας εκκρεμεί εδώ και 24 χρόνια, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός νόμος υφίσταται , από το 1993 και κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες για τη συγκρότηση του Σώματος.


Στην ίδρυση υπηρεσίας δικαστικής αστυνομίας προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η εξαμελής νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό οφείλει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 30 Απριλίου.

Η σύσταση δικαστικής αστυνομίας εκκρεμεί εδώ και 24 χρόνια, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός νόμος υφίσταται, από το 1993 και κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες για τη συγκρότηση του Σώματος.

Στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή που καλείται να καταρτίσει το νομικό πλαίσιο για την ίδρυση της δικαστικής αστυνομίας, πρόεδρος είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαίρη ενώ μέλη είναι η εφέτης Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα, ο αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, οι πρόεδροι Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σαργιώτης και Αντώνης Αλαπάντας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Δεληδήμος καθώς και η ειδική συνεργάτης στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Ελένη Λάππα.

6 σχόλια :

panos... είπε...

καλη φαση θα ητανε να τραβουσανε προσωπικο και απο εμας και ειναι ευκαιρια!!

Karaman είπε...

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται. Καταργούν την δημοτική (γιατί στην ουσία καταργημενοι είμαστε) και τις σχολές της αλλά ιδρύουν δικαστική . Όντως Pano θα ήταν καλή φάση να πάμε όμως πόσοι μαζευόμαστε και με τι εκπροσώπους (βαρέων κ ανθυγιεινών;).

vourlismenos είπε...

panos-karaman ρε δεν πάτε καλά.πω πω πω!!!!!!

panos... είπε...

vourlismene?ακου,ντιν ντον ντιν ντον.χτυπανε οι καμπανες του κουλη,περιμενε τον!περιμενε να κανει προσληψεις,να ανοιξει σχολες και να αναβαθμισει την δ.α.περιμενε βουρλισμενε.

vourlismenos είπε...

Ζήστε με τον φόβο του.Δεν θα ζείτε.Εμείς που συνειδητά είμαστε εδώ δεν έχουμε τέτοια προβλήματα κ είμαστε μια χαρά.Αφού ακούς κ καμπάνες........Κοίταξε το

Karaman είπε...

Vourlismene θα το ξαναπώ (ελπίζω για τελευταία φορά!). Κάποιοι δεν επιστρέψαμε συνειδητά αλλά με τον φόβο ασάφειας εργασιακού αντικειμένου και μετανάστευσης. Βλέπεις η αγαπητή σου "ελπίδα" δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και έτσι η επιστροφή στην δημοτική ήταν μονόδρομος. Γι αυτό εσύ συνέχισε να ζεις στον υπέροχο κόσμο σου και άφησε εμάς να έχουμε τις δικές μας ανησυχίες.
Υ.Γ. Με τα βαρέα/ανθυγιεινά τι γίνεται,θα τα πάρουμε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...