Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Ημερίδες κυκλοφοριακής αγωγής για τις τελευταίες τάξεις των σχολείων όλων των βαθμίδων (και) από τη Δημοτική Αστυνομία Δράμας!

Στο πλαίσιο των ημερίδων που πραγματοποιούνταν από τη Δημοτική Αστυνομία Δράμας για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και προ της "εμπνευσμένης" κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας Πανελλαδικά από τον Κ. Μητσοτάκη, φέτος για πέμπτη συνολικά χρονιά έγιναν ενημερώσεις, όχι μόνο στην έκτη τάξη των Δημοτικών σχολείων αλλά και στην τρίτη τάξη των Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Δράμας. Οι δημοτικοί αστυνομικοί επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις ημερίδες αυτές στις τελευταίες τάξεις τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ούτως ώστε οι μαθητές να διδάσκονται κάθε φορά ένα κατάλληλο, για τις μαθησιακές ανάγκες τους πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, λαμβάνοντας το ανάλογο ερέθισμα σε κάθε βαθμίδα. 

Στόχος του προγράμματος, είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα κυκλοφορίας, αλλά και η διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού, που είναι η ΥΓΕΙΑ κ η ΖΩΗ. Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν στο ωδείο του Δήμου Δράμας με την ανταπόκριση των σχολείων να είναι περισσότερο από θετική, αφού μέχρι στιγμής ενημερώθηκαν συνολικά πάνω από 1500 παιδιά. Οι δημοτικοί αστυνομικοί έδωσαν μεγάλη έμφαση σε κάθε ηλικιακή βαθμίδα, τόσο στην παρουσίαση όσο και στα βίντεο που προβλήθηκαν. Μάλιστα, για την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τον κύριο Αναστάσιο Μαρκουΐζο (σσ. τον γνωστό σε όλους μας ΙΑΒΕΡΗ), ο οποίος συνέβαλε με τη σειρά του στην όλη προσπάθεια. 


Παρά τον αποδεκατισμό που υπέστη η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας Δράμας (σσ. από τους εικοσιπέντε υπαλλήλους πριν την κατάργησή της, επέστρεψαν μόλις δώδεκα), η υπηρεσία, καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια, κατορθώνει να λειτουργεί άψογα σε όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά στο πρόγραμμά κυκλοφοριακής αγωγής, αυτό ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία των ίδιων των Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι θέλησαν να αναδείξουν και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά στο σοβαρό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων στην χώρα μας.

► Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και αρμόδιο για τη Δημοτική Αστυνομία κ. Άγγελο Σολάκη και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Ιωάννη Τσαμπαλάκη, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στον «Πρωινό Τύπο».

Πηγή : dimastin.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...