Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Έντυπα, εργαλεία και ένα "περιπολικό" για τη Δημοτική Αστυνομία

Σημαντικό έργο από τη Δημοτική Αστυνομία στα δύο έτη επαναλειτουργίας της – Στηρίζουμε τη λειτουργία της με τη δημιουργία γραφείου και την προμήθεια περιπολικού δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας


Συμβάλλοντας στη διατήρηση της τάξης σε βασικούς τομείς, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιεράπετρας έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο κατά τα δύο χρόνια επαναλειτουργίας της. 

Βοηθώντας καθοριστικά τον Δήμο σε καίριους τομείς αρμοδιοτήτων του, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, ο έλεγχος για την τήρηση του κανονισμού καθαριότητας, ο έλεγχος για την παράνομη στάθμευση και το κυκλοφοριακό, η αποτροπή αυθαίρετων καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων κ.α. η Δημοτική Αστυνομία συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και των όρων διαβίωσης στα πλαίσια της καθημερινότητας. 

Υποστηρίζοντας ενεργά τη λειτουργία της μετά και την πρόταση επανασύστασής της, η Δημοτική Αρχή, πιστεύοντας στην αναγκαιότητα του θεσμού προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωση και επάνδρωση της Υπηρεσίας ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. 

Όπως ανέφερε «Επιδιώκοντας την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της, δημιουργήσαμε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές το Γραφείο της Δημοτικής Αστυνομίας το οποίο στεγάζεται στην οδό Κόρακα 13, ενώ πρόσφατα προχωρήσαμε στην προμήθεια οχήματος το οποίο θα λειτουργεί ως «Περιπολικό» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Κ.Ο.Κ.»

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης έγινε η προμήθεια όλων των σχετικών εντύπων, εργαλείων (σκάνερ, ηχόμετρο κ.α.) για την ορθή άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επαφές και έγγραφα προς την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών για την στελέχωση του τμήματος με  ανθρώπινο δυναμικό, καθώς παρά τις αυξημένες απαιτήσεις της περιοχής για αστυνόμευση, η Δημοτική Αστυνομία  Ιεράπετρας  είναι ανεπαρκέστατα στελεχωμένη, αποτελούμενη μονάχα από ένα  Δημοτικό Αστυνομικό, ο οποίος  αστυνομεύει μία έκταση  551.04 τ.χλμ σε μια περιοχή από το Μύρτος έως και το Μακρύ Γιαλό. 

Στο σπουδαίο έργο που  επιτελεί η Δημοτική Αστυνομία αναφέρθηκε ο κ. Καλαντζάκη, ευχαριστώντας παράλληλα τον Δημοτικό Αστυνομικό, κ. Γιάννη Γαϊτανάκη για τις προσπάθειες που καταβάλλει, αλλά και το Α.Τ. Ιεράπετρας για την άριστη συνεργασία. Επιγραμματικά αναφέρθηκε σε κάποιους δείκτες του έργου που τα δύο χρόνια έχει υλοποιηθεί κάνοντας λόγο για διεκπεραίωση μεταξύ άλλων 1132 καταγγελιών και  1408 παραβάσεων πάσης φύσεως σε τομείς, όπως ο Κ.Ο.Κ., η καθαριότητα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η υπαίθρια διαφήμιση, η ύδρευση – άρδευση – αποχέτευση, τα ζώα συντροφιάς, τα εγκαταλελειμένα οχήματα κ.α.

Όπως ανέφερε εκμεταλλευόμενοι το δικαίωμα του άρθρου 19 του Ν.4325/2015 επανασύστησαμε τη Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας με την απόφαση Δ.Σ.  235/2015 ξεκινώντας την επαναλειτουργία της στις 20.05.2015 και μετά από περίπου δύο έτη απουσίας της. Όλο αυτό το διάστημα σε μια δύσκολη εποχή για την αυτοδιοίκηση στηρίζουμε  έμπρακτα την κομβική αυτή υπηρεσία για τον Δήμο μας και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε,  υποστηρίζοντας το έργο μιας δομής που προσφέρει σημαντικά οφέλη στη διατήρηση της τάξης σε βασικούς τομής αρμοδιότητάς της. 


Σχόλιο Dimastin :

Πολλά μπράβο στον μοναδικό Δημοτικό Αστυνομικό που "τόλμησε" να επανασυστήσει και να λειτουργεί ΜΟΝΟΣ του τη Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας. Καλή δύναμη στο έργο του. Παράλληλα, ελπίζουμε να εισακουστεί από τα αρμόδια υπουργεία, το αίτημα όλων των Δημοτικών Αστυνομικών της χώρας για εθελοντική επιστροφή των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στις υπηρεσίες τους αλλά και την περαιτέρω στελέχωση των κατά τόπους υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνομίας με νέο αίμα. Ένα αίτημα που σαφέστατα θα πρέπει να βρίσκεται μόνιμα στην κορυφή της ατζέντας του ΣΔΑΑ στις συναντήσεις του με πολιτικά ή/και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠ.ΕΣ.

3 σχόλια :

Unknown είπε...

καλο το σχόλιό σου dimastin, αλλα καλό θα ήταν να φτιαχναμε και λιγο τις αρμοδιότητες της ΔΑ πριν προχωρήσουμε σε προσλήψεις. Ας φροντισουν αυτοι που ανέφερες να παρουμε π.χ. καμια επιπλέον παραβαση του κοκ, ισως και να ξεκαθαριζαμε το νομικό πλαίσιο που μας διεπει για να μην εχουμε τα ευτράπελα του 13, ουτε ομως και να μας δουμε διοικητικους υπαλληλους των δημων (αν και οπως φαίνεται μεχρι συιγμης εκεί οδεύουμε. ..)

SARUNAS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ace είπε...

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...