Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Δήμος Βόλου : 377 κλήσεις «έκοψε» η Δημοτική Αστυνομία τον Απρίλιο, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και Σ.Ε.Σ

Συνολικά 377 κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ) βεβαιώθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία Βόλου τον Απρίλιο.

Πιο αναλυτικά, η Δημοτική Αστυνομία για το χρονικό διάστημα από 1 έως και 30 Απριλίου βεβαίωσε 118 κλήσεις για παράνομη στάθμευση – ΚΟΚ και 599 κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση – ΣΕΣ.

Να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αφορούσε στην παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμους (51), πεζοδρόμια (16), στις οδούς Ιάσονος – Κ. Καρτάλη και Δημητριάδος (47), ενώ οι υπόλοιπες παραβάσεις αφορούσαν στη στάθμευση σε διπλή σειρά, την κατάληψη λεωφορειοδρόμου και διάβασης πεζών.

Να αναφερθεί ότι τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΣΕΣ ανέρχονται στα 20 ευρώ, ενώ αυτά για παραβάσεις του ΚΟΚ κυμαίνονται από 20 έως και 200 ευρώ, ενώ αν πληρωθούν εντός δεκαημέρου, μειώνονται στο μισό.

Παράλληλα, με τους ελέγχους για παραβάσεις του ΚΟΚ και του ΣΕΣ υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησαν σε ελέγχους με μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας και του Τμήματος Εμπορίου για την διαπίστωση παραβάσεων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και την παράνομη εναπόθεση οικοδομικών υλικών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 11 αυτοψίες και στους παραβάτες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία πρόστιμα.

Επίσης, καταγράφηκαν 15 καταγγελίες πολιτών μέσω του συστήματος «Novoville», ενώ υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησαν και στη θεώρηση 16 εγγράφων γνησιότητας υπογραφής κατ’ οίκον.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...