Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Σπεύδε βραδέως...

Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ και την κινητικότητα, διαπίστωσα ότι πλέον δεν μπορώ ούτε να νευριάσω με αυτή την κυβέρνηση. Ειλικρινά όσο και αν προσπάθησα να συγκροτήσω τις σκέψεις μου και να γράψω ένα κείμενο, το μόνο που βγαίνει είναι ευθυμογράφημα. Ο χρόνος και η μηδενική του σημασία, θα μπορούσε να λέγεται ή κάτι άλλο πιο τολμηρό. 


Τον Οκτώβριο του 2016 ο Κουρουπλής βγάζει το περίφημο πολυνομοσχέδιο και το περιφέρει κανα μήνα για διαβούλευση.Αφού ολοκληρώνεται και όλοι περιμένουμε την κατάθεση, ανασχηματίζεται και έρχεται ο Σκουρλέτης που το αποσύρει για να το ξανασκεφτεί. Οι μήνες περνούν, ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, και κάποια στιγμή το νομοσχέδιο ωριμάζει και δημοσιοποιείται. Η κατάθεση , λέει, θα γίνει άμεσα, μετά την επόμενη εβδομάδα, μετά λόγω Πάσχα θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση, κολλάει από δίπλα και η Πρωτομαγιά, νάσου και η αξιολόγηση με τα μέτρα του 4ου μνημονίου, και η κατάθεση, δηλώνει ο Σκουρλέτης, θα γίνει σύντομα. Σύντομα υπουργέ μου ήταν τον Φλεβάρη, τώρα τελειώσαμε την πίστα του Survivor και περιμένουμε τη Λάουρα να τερματίσει. Σε λίγο θα αρχίσετε και τις παροιμίες τύπου "κάλλιο αργά παρά ποτέ, σπεύδε βραδέως, όποιος βιάζεται σκοντάφτει¨και άλλα γραφικά αφού από δικαιολογίες το έχετε τερματίσει. 

Πάμε και στην κινητικότητα, ε ρε γλέντια. Μιλάμε για νόμο που ψηφίστηκε πριν από 5 μήνες και προέβλεπε αυστηρά χρονοδιαγράμματα, γελάει ο κόσμος. Τελικά σήμερα μαθαίνουμε ότι αποτέλεσε θέμα συζήτησης με τους θεσμούς για την αξιολόγηση. Ο πρώτος κύκλος πήγε περίπατο ακολουθεί και ο δεύτερος κατά πόδας και πλέον η πρόβλεψη εφαρμογής του νόμου, του ψηφισμένου τον Δεκέμβριο του 2016 παρακαλώ που όμως τον ξανασυζητάμε με τα αφεντικά, πάει για τον τρίτο κύκλο από Σεπτέμβρη. Είδατε ρε χαζά εσείς στις φυλακές που στενοχωρηθήκατε τζάμπα. Τελικά όλοι μαζί θα μπούμε στην κινητικότητα από 2018 και βλέπουμε γιατί μέχρι τότε όλα είναι σχετικά, όπως ο χρόνος για την κυβέρνηση. 

Βλέπετε αυτοί δεν έδωσαν απλώς μια άλλη διάσταση στην έννοια του χρόνου αλλά μηδενοποίησαν τη σημασία του. Εξάλλου δεν βλέπω να βιάζεται και κανείς, οι υπηρεσίες δεν στέλνουν οργανογράμματα, οι δήμαρχοι σφυρίζουν αδιάφορα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κήρυξαν αποχή από την αξιολόγηση οπότε ολοκλήρωσαν τον αγώνα για φέτος. Άσε που προέχει να δούμε ποιός θα κερδίσει την επόμενη ασυλία. Αν ήταν πάντως στο χέρι της κυβέρνησης μέχρι και τον Καμμένο θα έστελνε στον Άγιο Δομίνικο για να κρατήσει το show ως το 2019 που θα βγούμε στις αγορές, laugh the world που λέει κι ένα φίλος.

"Οδυσσέας"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...