Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Ηράκλειο Κρήτης : Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το μπλοκάρισμα ΑΦΜ επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων λόγων κλήσεων από τη δημοτική αστυνομία

Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιείται μια ακόμη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, για τα χρέη των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων νομού Ηρακλείου προ του 2007.
Οι ιδιοκτήτες δια του προέδρου του Συλλόγου Μενέλαου Μαράκη, ζήτησαν τη διαγραφή των χρεών όλων των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων από κλήσεις προ του 2007 που έχει φέρει και το μπλοκάρισμα των ΑΦΜ των επαγγελματιών του κλάδου.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής που συστάθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, Γιάννης Ξυλούρης,  υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά την επίδοση των κλήσεων και υποστήριξε πως δεν υπάρχει περιθώριο διαγραφής χρεών αλλά κατά μεμονωμένη περίπτωση, και αφού οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν σχετική αίτηση, να εξετασθεί το περιθώριο άρσης του μπλοκαρίσματος των ΑΦΜ.
Επίσης ζήτησε να γίνει παράσταση στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να διευκρινιστεί πως μπορεί να αποσαφηνιστεί το νομικό κενό που υπάρχει στην περίπτωση των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων που άλλος κάνει την παράβαση, σε εκείνον γίνεται η επίδοση της κλήσης και άγνωστο πότε γίνεται η επίδοση του προστίμου που τελικώς βαραίνει τους επαγγελματίες του κλάδου.
“Δεν μπορεί να σέρνεται ένα πρόβλημα, πρέπει να δοθεί πολιτική λύση. Ας πάρει την ευθύνη η δημοτική αρχή”, υποστήριξε ο Ηλίας Λυγερός, από τους Ενεργούς Πολίτες, ενώ ο Μιχάλης Κασαπάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε: “δεν μπορούν να διαγραφούν δημοτικά χρέη. Ας γίνει μια προσφυγή στο δικαστήριο από τους ενδιαφερόμενους που να μας λύσει κι εμάς των δημοτικών συμβούλων τα χέρια”.
Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών, που σε έντονο ύφος επεσήμαναν “Δεν χρωστάμε εμείς τίποτα στο δήμο άλλοι χρωστάνε… γιατι μας μπλοκάρει ο δημος τα ΑΦΜ”;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...