Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Μηνύσεις και προπηλακισμοί στο Δήμο Νέας Ιωνίας - Διαβάστε τι συνέβη πριν την ανακοίνωση του ΣΔΑΑ

Θα Θυμάστε την ανακοίνωση συμπαράστασης του ΣΔΑΑ στους Δημοτικούς Αστυνομικούς του δήμου Ν. Ιωνίας που δημοσίευσε το dimastin πριν 10 ημέρες. Δυστυχώς, οι  περισσότεροι από εμάς συμπεριλαμβανομένου και των συντακτών του dimastin.gr δε γνωρίζαμε τι ακριβώς συνέβη στο δήμο νέας Ιωνίας που "ανάγκασε" το ΣΔΑΑ να βγάλει αυτή την ανακοίνωση. Σήμερα, με  την βοήθεια συναδέλφου εντοπίσαμε στην  ιστοσελίδα "Χτύποςonline" δημοσίευμα που περιγράφει το γεγονός και σας το παραθέτουμε :
Ένα ανησυχητικό περιστατικό, με πρωταγωνιστή υπάλληλο της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Νέας Ιωνίας, και το οποίο εκθέτει για ακόμη μία φορά τη δημοτική αρχή που είναι απούσα, ήρθε στο φως, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε το γειτονικό Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας. 
Τι ακριβώς συνέβη;  
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μας, που μας δίνει το αποκαλυπτικό και υπεύθυνο ρεπορτάζ που πάντα έχουμε, όλα ξεκίνησαν όταν συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Νέας Ιωνίας στην προσπάθειά του να φορτώσει από την Λ. Ηρακλείου στο ύψος της Μικράς Ασίας, ένα πολύ ογκώδες αντικείμενο (κουβούκλιο), αυτό έπεσε και έσπασε κατά την προσπάθεια μεταφοράς, δημιουργώντας σοβαρή αναστάτωση στο σημείο με κίνδυνο δυστυχήματος περαστικών αλλά και εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι, η διαδικασία ήταν αυθαίρετη από τη διεύθυνση περιβάλλοντος, διότι δεν υπήρχε σήμανση (κώνοι, κορδέλες) και δεν είχαν ειδοποιηθεί η τροχαία ούτε η δημοτική αστυνομία για τις εργασίες αυτές.  
Ακολούθως, στον χώρο κατέφθασε η Δημοτική Αστυνομία της Νέας Ιωνίας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας από τους εργαζόμενους της καθαριότητας να έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με ένστολο συνάδελφό του. Μία αντιπαράθεση που δεν έληξε εκεί αλλά είχε συνέχεια και στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας όπου βρέθηκαν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές προκειμένου να ενημερώσουν τους προϊστάμενούς τους. Εκεί, ο εργαζόμενος της καθαριότητας επιτέθηκε (έβρισε και προπηλάκισε) και μία υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας, η οποία τρομοκρατημένη όπως και δύο ακόμη συνάδελφοί της προχώρησαν σε μήνυση στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το επεισόδιο έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ η διοίκηση του δήμου επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός.

7 σχόλια :

ace είπε...

ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ!!!ΡΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ?ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΗΝ ΛΕΤΕ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ!ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ!ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ!

Απόστολος Παπαδόπουλος είπε...

Οι απόψεις ως γνωστόν είναι σαν τις... τρυπιδες. Όλοι μας έχουμε από μία. Κι ας είναι για τον...

Lans είπε...

Αντικειμενικά συνάδελφοι δεν είναι καθώς δεν κάνουμε την ίδια δουλειά.

Πάντως αυτό το να σε βρίζει ο καθένας και να μην γίνεται τίποτα και να πρέπει να κυνηγήσεις για να βρεις το δίκιο σου είναι το πιο τραγικό.

Φοράμε μια στολή που γράφει την λέξη αστυνομία κάποια στιγμή ή πρέπει να γίνουμε όντως δημοτική αστυνομία ή ας πάμε όλοι σε άλλες υπηρεσίες να ηρεμήσουμε κι εμείς αλλά και οι υπόλοιποι.

Απόστολος Παπαδόπουλος είπε...

Συνάδελφοι ως εργαζόμενοι αμφότεροι στον ίδιο φορέα (εκάστοτε Δήμο), σχεδόν σε όλους τους συλλόγους εργαζόμενων των οποίων είναι και από κοινού εγγεγραμμένοι. Τί δεν (θέλετε να) καταλαβαίνετε ;

Lans είπε...

Ναι Απόστολος Παπαδόπουλος καταλαβαίνουμε τι θες να πεις. Θεωρείς κάποιους με διαφορετικό αντικείμενο, διαφορετική εκπαίδευση και διαφορετική υπηρεσία συνάδελφους όταν το μόνο κοινό που έχουμε είναι ότι τους κωδικούς πληρωμής μας τους χειρίζεται το ίδιο λογιστήριο.
Με την δικιά σου λογική στο Υπουργείο Υγείας θα γυρίσει να πει η καθαρίστρια στον γιατρό... Έλα ρε συνάδελφε!
Όπως κι εμείς δεν είμαστε συνάδελφοι με τους γιατρούς στα δημοτικά ιατρεία, έτσι και η καθαρίστρια δεν είναι συνάδελφος μου. Σέβομαι την δουλειά της αλλά μέχρι εκεί.
Γύρνα εσύ να πεις σε δημοτικό υπάλληλο από άλλη υπηρεσία για αυτόφωρα, για απείθεια, για προανάκριση και θα σε κοιτάει σαν χάνος, είναι τώρα αυτός συνάδελφος; Αυτός είναι και ο λόγος που αυτοί που λες συνάδελφοι όταν τους γράφουμε η οτιδήποτε άλλο αντιδρούν όπως αυτός στο συγκεκριμένο περιστατικό.
Να σου δώσω και μια άλλη οπτική γωνία... Πας εσύ και κάποιοι άλλοι και λέτε συνάδελφε τον έναν συνάδελφε τον άλλον και όταν τον πιάσουμε σε καμιά παρανομία και δεν του την χαρίσουμε αρχίζουν τα επεισόδια όπως τα παραπάνω.
Όσο για τα σωματεία που λες είναι η καλύτερη απόδειξη. Σε όσους δήμους υπάρχουν αρκετοί δημοτικοί έχουν φτιάξει ξεχωριστά σωματεία από τους άλλους. Ποτέ σωματείο δημοτικών υπαλλήλων δεν κατάλαβε αιτήματα δημοτικών αστυνομικών πόσο μάλλον να τα κυνηγήσει. Στους μικρούς δήμους οι λίγοι δημοτικοί είναι γραμμένοι αναγκαστικά σε όποιο σωματείο υπάρχει.
Για όλα τα παραπάνω που δεν θέλεις να καταλάβεις ΔΕΝ είναι συνάδελφοι!

Απόστολος Παπαδόπουλος είπε...

Lans όσον αφορά την αιτία δημιουργίας διακριτού σωματείου δημοτικών αστυνομικών την γράφεις στο ανωτέρω σχόλιο σου και δεν είναι η ερμηνεία του όρου 'συναδελφος' . Για την δε αντιμετώπιση μας από τους υπόλοιπους δημοτικούς υπαλλήλους κατά την άσκηση των καθηκόντων μας για πήγαινε να 'γραψεις' κανέναν δημοτικό αστυνομικό να δούμε πως θα σου φερθεί ! Η μήπως δεν θα τον 'γραψεις' επειδή είναι ... κυριολεκτικά συνάδελφος;

Lans είπε...

Ναι δεν είναι η ερμηνεία του όρου συνάδελφος συμφωνώ.
Εσύ για κάποιο λόγο ανέφερες τα σωματεία στο προηγούμενο σου σχόλιο.

Για την αντιμετώπιση κατάλαβες πολύ καλά ότι εννοούσα το ότι δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν την δουλειά μας επειδή ασχολούνται με διαφορετικό αντικείμενο.

Δεν μου απάντησες όμως στα προηγούμενα που είχα πει.
Είσαι συνάδελφος με τον γιατρό στα δημοτικά ιατρεία;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...