Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Ποιοι και γιατί μαζεύουν υπογραφές για την απόλυση 2.500 δημοσίων υπαλλήλων (φωτο)

Μια «πρωτοβουλία» στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, με θέμα: «Να απολυθούν οι 2.500 πλαστογράφοι του Δημοσίου».


Γνωστή ιστοσελίδα, με την επωνυμία «Secur Avaaz», με ψηφίσματα πολιτών έχει συλλέξει έως τώρα 32.202 υπογραφές και προτρέπει να φτάσουν τις 50.000.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια αφορά περίπου 2.500 δημοσίους υπαλλήλων που είναι κάτοχοι παράτυπων τίτλων σπουδών, αλλά όχι με δική τους ευθύνη. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πήραν τους τίτλους σπουδών τους, κυρίως από περιφερειακά ιδιωτικά ΤΕΕ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα και στην πορεία έκλεισαν, αφού διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές δεν πληρούσαν τους όρους λειτουργίας.

Ωστόσο αυτό δεν τον γνώριζαν όσοι φοίτησαν στα συγκεκριμένα ιδιωτικά ΤΕΕ. Μάλιστα προκειμένου να λυθεί το θέμα το υπουργείο Παιδείας, πρόσφατα έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξετάσεις πιστοποίησης μέσα στους επόμενους μήνες, μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τα συγκεκριμένα ΤΕΕ λειτούργησαν από το 2008 μέχρι το 2004, και όταν ανακαλύφθηκε ότι ήταν παράνομα, η τότε υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου με το άρθρο 24 του ν.3577/2007 (Α΄ 130) όρισε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές, ανάμεσα τους και δημόσιοι υπάλληλοι, θα έπρεπε να (ξανα)πάρουν απολυτήριο μετά από ειδικές πτυχιακές εξετάσεις.

Κι αυτό γιατί θεωρήθηκε, και σωστά, ότι δεν ήταν υπαιτιότητα των μαθητών το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ιδιωτικά ΤΕΕ λειτουργούσαν παράνομα. Ήταν ευθύνη του κράτους το οποίο την ανέλαβε έστω και αργά.

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα. Ωστόσο σήμερα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, με την επωνυμία «Secur Avaaz», ανακινεί ξανά το θέμα, για άγνωστους λόγους και στόχους, αν και φαίνεται να στηρίζει συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και στοχεύσεις, και καλεί τον κόσμο πάρει θέση, αφού θεωρεί μάλιστα σημαντικό να ψηφίσει καθώς, όπως λέει:

«Ύστερα από σχετικούς ελέγχους, περίπου 2.500 παράτυποι και παράνομοι τίτλοι σπουδών εντοπίστηκαν στο δημόσιο, στους ήδη διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους.

Όμως το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει άμεσα εξετάσεις πιστοποίησης για τους νομιμοποιήσει!

Υπογράφουμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να απολυθούν και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για την κατάσταση της αξιοκρατίας στην Ελλάδα, για το αίσθημα δικαίου του Έλληνα πολίτη.

Γιατί όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ίδιοι και κάποιοι κατάφεραν με τον κόπο τους να χτίσουν την καριέρα τους και γιατί τουλάχιστο 1.000.000 άνεργοι, μεταξύ αυτών και πολλοί πτυχιούχοι, βλέπουν να εκτυλίσσεται μία από τις χειρότερες αδικίες εις βάρος τους. Για αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμα είναι αναγκαίο να προσθέσουμε τη φωνή μας εδώ. Επόμενο βήμα μας, η νομική οδός».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...