Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Δημοτική Αστυνομία Ζακύνθου : Πρόστιμο σε 47 επιχειρήσεις για παραβάσεις της κανονιστικής

Αρκετά είναι τα χιλιόμετρα που καταγράφει καθημερινά το κοντέρ της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να βάλει σε τάξη όλους τους απείθαρχους στο νησί. Κυρίως στο ιστορικό κέντρο της πόλης που καταγράφονται πολλά παραδείγματα στα πλαίσια της εφαρμογής των κανονισμών που αφορούν στα τραπεζοκαθίσματα, τις πινακίδες, τους κοινόχρηστους χώρους και όχι μόνο αφού διευρύνθηκαν τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητές τους.

Μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε πρόσφατα προχώρησε στην επιβολή προστίμων σε δεκάδες επιχειρήσεις της Ζακύνθου που παρανομούσαν. Πιο συγκεκριμένα 25 καταστήματα εντός πόλης εντοπίστηκαν να έχουν πινακίδες μενού, δίχως να έχουν εκδώσει τη σχετική άδεια. Παράλληλα, άλλα 22 μαγαζιά είχαν κάνει υπέρβαση στην κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει πιο ανθρώπινη η πόλη και να μένει χώρος για τους πεζούς. Δυστυχώς, κάποιοι δεν συμμορφώνονται. Για όλους αυτούς θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπει η Νομοθεσία. Άλλωστε, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσας έχει κατ’ επανάληψη τόνισει πως «απόφαση είναι να εφαρμόζονται κατά γράμμα οι κανονισμοί. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Η πόλη θα πρέπει να γίνει ανθρώπινη και ας το καταλάβουν επιτέλους εκείνοι που επιθυμούν να συνεχιστεί μια άναρχη κατάσταση. Η ευθύνη για μια καλύτερη Ζάκυνθο μας βαρύνει όλους.».

Μεταξύ άλλων στις προτεραιότητές τους είναι ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων περί εγκαταλελειμμένων οχημάτων, που είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη, λόγω έλλειψης θέσεων στάθμευσης. Επίσης, η παράνομη στάθμευση και κατάληψη κοινοχρήστων χώρων αλλά και οι υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...