Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης : Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές και παρουσίαση ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην πλατεία της πόλης (φώτο-video)

Εκδήλωση με πίστα καρτ και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για μικρούς μπόμπιρες  διοργάνωσε ο δήμος Κοζάνης, στη κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2017) με την τοπική υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας και τους υπαλλήλους της να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση αυτή. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν επίσης ένα ηλεκτρικό όχημα και ηλεκτροκινούμενα ποδήλατα από το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας!

Στην απόκτηση τριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα φορτίζονται με τον ήλιο και θα κυκλοφορούν το επόμενο διάστημα στην πόλη, προχώρησε ο Δήμος Κοζάνης. Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, στο πλαίσιο της ημέρας eco-driving και κυκλοφοριακής αγωγής που έγινε την Πέμπτη το πρωί στην κεντρική πλατεία Κοζάνης για μικρούς μαθητές, ο δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα θεωρώντας ότι η ηλεκτροκίνηση στο μέλλον θα προκαλέσει μια μικρή «επανάσταση» στην κινητικότητα.


Η εβδομάδα κινητικότητας εξελίσσεται στο δήμο και η εν λόγω εκδήλωση είχε να κάνει με το πως μπορούν να μετακινούνται στην πόλη οι μικροί μαθητές, προσέθεσε ο δήμαρχος, λέγοντας πως «η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ζήτημα παιδείας, κουλτούρας, πολιτισμού , ζήτημα αλληλοσεβασμού του ενός στον άλλο. Είναι μια γνώση που πρέπει να μεταφέρεται στις
επόμενες γενιές». Για την ηλεκτροκίνηση, ο δήμος θα αποκτήσει τρία υπηρεσιακά οχήματα και σε συνεργασία με το ΤΕΙ θα στηθεί ένα σύστημα φόρτισης από τον ήλιο . Ζητούμενο είναι το πρόγραμμα να λειτουργήσει και πιλοτικά.

Το ηλεκτροκίνητο όχημα του ΤΕΙ και τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, κυκλοφόρησαν το πρωί στην κεντρική πλατεία , η οποία διαμορφώθηκε σε πίστα . Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι φοιτητές του ΤΕΙ που εμπλέκονται στο project, στόχος είναι η ηλεκτρική ενέργεια να μπει πιο ενεργά στη ζωή μας. Το ηλεκτροκίνητο όχημα έχει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Έχει αυτονομία 100-150 χιλιόμετρα (ισοδυναμεί σε 1-2 ευρώ χρέωση). Η φόρτισή του διαρκεί στις 6 ώρες. Στην Ελλάδα η ηλεκτροκίνηση είναι ακόμη πίσω, ωστόσο στην Κοζάνη θα δημιουργηθεί ένα πάρκο κυκλοφοριακής φόρτισης, από ηλικιακή ενέργεια. Μεγάλα είναι επίσης και τα οφέλη του ηλεκτρικού ποδηλάτου, η χρήση του οποίου βοηθάει ειδικότερα τις μεγαλύτερες ηλικίες, κάνοντας την ποδηλασία πιο εύκολη!


Στη δράση συμμετείχαν μαθητές σχολείων, στους οποίους έγιναν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από δημοτικούς αστυνομικούς. Ο κόσμος υποδέχθηκε με ενδιαφέρον τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής που έγιναν, όσο και την παρουσίαση των ηλεκτρικών οχημάτων και ρωτούσε σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.


Πηγές : www.kozanilife.gr , www.prlogos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...