Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Πατρέων: Στο πλευρό των εργαζομένων ο δήμος για την διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού

Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, στη φύλαξη σχολείων, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με τον Αντιδήμαρχο Υγείας – Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Δημήτρη Πελεκούδα, να παρίσταται, χθες, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στο Πρωτοδικείο Πάτρας, όπου εκδικάζονταν η προσφυγή των εν λόγω εργαζομένων.

Με την προσφυγή τους, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας (13ο και 14ο μισθό).
Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι, με την παρουσία της στο Δικαστήριο, η Δημοτική Αρχή δείχνει έμπρακτα την σταθερή στήριξη στους εργαζόμενους και τα δίκαιά τους. «Αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους για σταθερή εργασία, ασφαλιστικά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των άλλων εργατικών δικαιωμάτων». 

Η ανακοίνωση του Δήμου

"Τον 13ο και 14ο μισθό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Μάη του 2010 τον μετέτρεψε σε επίδομα των 500 και 250 ευρώ (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα αντίστοιχα) για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ΟΤΑ, και συνταξιούχους.
Τον Νοέμβρη του 2012 η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τα κατάργησε ολοσχερώς με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής.
Πρόσφατα η κυβέρνηση της λεγόμενης «πρώτης και δεύτερης φοράς Αριστεράς», αντί ΦΥΣΙΚΑ να επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό, όπως έλεγε προεκλογικά, με το νόμο 4447/2016 «πετάει το μπαλάκι» στους Δήμους και νομοθετεί ότι «Η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει για την άσκηση ή μη, όλων των ένδικων βοηθημάτων και μέσων καθώς και για την παραίτηση από αυτά».
Δηλαδή σαν πόντιος πιλάτος νίπτει τα χείρας της εμπαίζοντας Δήμους, δημότες κι εργαζόμενους, αφού δεν χορηγεί στους Δήμους για την πληρωμή των επιδικαζόμενων οφειλών ούτε ένα ευρώ, ενώ γνωρίζει από πρώτο χέρι την τραγική οικονομική κατάσταση των Δήμων.
Είναι σαν να πουλάει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» από τη μια και από την άλλη αποπροσανατολίζει στους εργαζόμενους λέγοντάς τους «τα παράπονά σας στο Δήμαρχο»!!!
Είναι εμπαιγμός γιατί ούτε τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καταργεί, ούτε νομοθετεί την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι για την καπιταλιστική κρίση, ενώ η διατήρηση από την κυβέρνηση Συριζα – Ανελ και η επέκταση όλου του αντεργατικού πλαισίου, οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις είναι τα προαπαιτούμενα για την καπιταλιστική ανάπτυξη, τα ματωμένα πλεονάσματα και τις επενδύσεις."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...