Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Δημοτική Αστυνομία Αγρινίου: Επιχείρηση «σκούπα» για τα «σαραβαλάκια»

Ολοένα και περισσότεροι εγκαταλείπουν παλιά οχήματα που αποτελούν εστίες μόλυνσης

Σε διαρκές «σαφάρι» επιδίδεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Δημοτική Αστυνομία για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για οχήματα παντός τύπου, μικρά και μεγάλα Ι.Χ, παλιά τζιπ, αγροτικά και van, ακόμη και φορτηγά και αποτελούν εστία μόλυνσης. Παράλληλα, καταλαμβάνουν εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης που πλέον είναι πολύτιμες. Στο Αγρίνιο εκατοντάδες είναι τα σαραβαλάκια που βρίσκονται σε δημοτικούς, δημόσιους ή ακόμη και κοινοτικούς δρόμους.

Το 2016 στο Αγρίνιο η Δημοτική Αστυνομία εντόπισε 117 εγκαταλελειμμένα οχήματα και το 2017 έχει ήδη εντοπίσει 112. Μετά την εύρεση του εγκαταλειμμένου οχήματος, η διαδικασία που ακολουθείται βάσει του νόμου είναι η ακόλουθη:

Τοποθετείται από την Δημοτική Αστυνομία ενημερωτικό αυτοκόλλητο για
τους ιδιοκτήτες, ώστε να γνωρίζουν πως θεωρείται εγκαταλελειμμένο για τον δήμο. Η τοποθέτηση του αυτοκόλλητου σημαίνει κατά κύριο λόγο πως μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που ορίζει ο νόμος, το όχημα περνά στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Αν δηλαδή ο δρόμος διαθέτει σήμανση περί απαγόρευσης στάσης ή στάθμευσης, το εγκαταλελειμμένο όχημα περνά στην ιδιοκτησία του δήμου μετά από 45 μέρες, ενώ αν ο δρόμος δεν διαθέτει σήμανση τότε το προβλεπόμενο διάστημα παραμονής του οχήματος στο σημείο από την στιγμή που θα τοποθετηθεί το ενημερωτικό αυτοκόλλητο είναι 90 ημέρες. Έπειτα εκδίδεται απόφαση συλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων, η οποία εκτελείται από εταιρεία ανακύκλωσης που έχει αναλάβει τη διαδικασία αυτή για λογαριασμό της Δημοτικής Αστυνομίας και του Δήμου Αγρινίου.

«Το 2016 από τα 117 οχήματα που σημάναμε, εκδώσαμε απόφαση απομάκρυνσης για τα 36 και τα υπόλοιπα τα απομάκρυναν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Εκδόθηκαν συνολικά 4 αποφάσεις, ανά περιοχή, για τα 36 αυτά οχήματα. Αμέσως μετά την έκδοση των αποφάσεων τα 20 οχήματα απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τα υπόλοιπα 16 συλλέχτηκαν από την δημοτική αστυνομία και την εταιρεία ανακύκλωσης. Το 2017 μέχρι και σήμερα έχουμε εντοπίσει 112 οχήματα, και έχει εκδοθεί απόφαση για την απομάκρυνση 37. Εξ’ αυτών απομακρύνθηκαν ήδη 6, ενώ τα υπόλοιπα 31 απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους» ανέφερε στη «Σ» ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου, Γιάννης Αθανασίου.

Όλα τα οχήματα που ήταν εγκαταλελειμμένα στο Αγρίνιο βρέθηκαν σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου, πέριξ του Πάρκου, στον Άγιο Γεώργιο, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην ευρύτερη περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασίου, δύο Πρόεδροι Κοινοτήτων, του Αγγελοκάστρου και των Παπαδατών, ήρθαν σε επαφή με την Δημοτική Αστυνομία και μετά από έρευνα που έγινε στα συγκεκριμένα χωριά, αρκετά αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από τον δρόμο από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά υπήρξαν και οχήματα που απομακρύνθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία και την εταιρεία ανακύκλωσης.

«Όποιος Πρόεδρος ή πολίτης κρίνει ότι στην περιοχή του ή στην γειτονιά του υπάρχουν οχήματα που είναι εγκαταλελειμμένα και αποτελούν εστία μόλυνσης, παρακαλώ να μας ενημερώσει».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...