Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Γ. Πατούλης: "Είναι ανάγκη να υπάρξει πλήρης και διευρυμένη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας"

“Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε” ανέφερε μεταξύ άλλων ο  Γιώργος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, με αφορμή την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης και την επίθεση εναντίον ιατρού στον Ευαγγελισμό από μέλη του Ρουβίκωνα, προχώρησε στη παρακάτω δήλωση:

«Οι δημότες μας καθημερινά γίνονται μάρτυρες απαράδεκτων φαινομένων παραβίασης της έννομης τάξης με συνέπεια να αισθάνονται απροστάτευτοι. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να επιδείξει τη δέουσα  υπευθυνότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους προβλήματα.
Το κόμματα θα πρέπει, εδώ και τώρα, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη δημόσια ασφάλεια και την καλύτερη προστασία των πολιτών.
Η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, όπως και η επίθεση εναντίον Ιατρού στον Ευαγγελισμό από μέλη του Ρουβίκωνα αποτελούν δύο ενδεικτικά παραδείγματα αδυναμίας του Υπουργείου να διασφαλίσει τη τάξη.
Παρά την υπερβάλλουσα προσπάθεια των αστυνομικών να διασφαλίσουν την τάξη, η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, η έλλειψη κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής, η αδυναμία εξασφάλισης ακόμα και των εξόδων συντήρησης και μετακίνησης των οχημάτων τους, δημιουργεί μια εικόνα που αδικεί την Ελληνική Αστυνομία. Για την εικόνα αυτή την ευθύνη φέρει καθαρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ταυτόχρονα η Δημοτική Αστυνομία λειτουργεί με ψαλιδισμένες αρμοδιότητες   και χωρίς ουσιαστικά να είναι σε θέση να αναλάβει το ρόλο που έχει σε άλλες χώρες του εξωτερικού όπου λειτουργούν Ομοσπονδίες Δημοτικής Αστυνομίας. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι στη χώρα μας ότι κάποια στιγμή επιχειρήθηκε και η ουσιαστική κατάργησή της. Είναι ανάγκη να υπάρξει πλήρης και διευρυμένη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.
Οι δημότες μας έχουν χορτάσει από λόγια, αυτό που θέλουν είναι πράξεις. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να περιορίσει δραστικά τις περιπτώσεις αστυνομικής φύλαξης πολιτικών και λοιπών προσώπων καθώς είναι ανάγκη να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας που ασχολούνται με την ασφάλεια των πολιτών.
Δεν μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες και δημόσιους λειτουργούς, δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας.
Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια γι αυτόν τον ηθικό κατήφορο που παίρνει η χώρα. Τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από το Κράτος αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η σιωπή είναι συνενοχή.
Το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει καμία πια δικαιολογία. Η ΚΕΔΕ καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται».

1 σχόλια :

Karaman είπε...

Βγαίνει και ο (ΚΕ)ΚΕΔΕΣ που και που και θυμάται και την δημοτική. Την συγκρίνετε συνεχώς με των άλλων χωρών όμως δεν βλέπω να καταθέσατε προτάσεις για να γίνει σαν εκείνων. Ξέρω όμως γιατί. Προετοιμάζετε το έδαφος για αυτό που θα (ξανά)ακολουθήσει!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...