Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Αποκατάσταση αδικιών Δημοτικών Αστυνομικών : Ποιοι υπάλληλοι (με θέση ευθύνης συνήθως) παίζουν με τις λέξεις και δεν εφαρμόζουν το νόμο;

Είναι γνωστό πια ότι το δημόσιο, το χειρότερο του πρόσωπο, το δείχνει στους ίδιους τους υπαλλήλους του, όταν "τολμήσουν" να ζητήσουν απλά να εφαρμοστεί ένας ευνοϊκός προς αυτούς νόμος. 

Όπως όλοι θα θυμούνται το, όχι και τόσο μακρινό 2013, όταν με την υποχρεωτική κινητικότητα της τότε κυβέρνησης, πολλοί Δ.Α βρέθηκαν σε θέσεις μακριά από τους τόπους κατοικίας τους . Ήταν μια εκβιαστική διαδικασία που δεν άφησε κανένα περιθώριο επιλογής ειδικά για τους άνω των 50 ετών συναδέλφους που σκόρπισαν στα 4 σημεία του ορίζοντα.

 Η επανασύσταση της Υπηρεσίας έδωσε πνοή κι ελπίδα σε δεκάδες οικογένειες αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν. Από τη μια μεριά το απαγορευτικό που υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι και το 2018 , για αυτούς που τοποθετήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα και από την άλλη οι πρώην συνάδελφοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και του Υπουργείου Οικονομικών που παρά τη νομοθετική ρύθμιση του Ν.4483/2017 εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται αφού πλέον έχουν απέναντι τους το τέρας του Δημοσίου, τη γραφειοκρατία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες συναδέλφων οι αιτήσεις των πρώην Δ.Α που ζητούν να επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους , σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4483/2017, άρθρο 99, βρίσκονται σε αδράνεια και αναμονή διευκρινήσεων. Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε η ερμηνευτική εγκύκλιος από το ΥΠΕΣ όμως προς έκπληξη όλων στο άρθρο 99 απουσιάζουν οι παράγραφοι 4 και 5 που αναφέρονται στις μετατάξεις των πρώην Δ.Α. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια για πληροφορίες υπάλληλο του ΥΠΕΣ, (το τηλέφωνο αναγραφόταν στο τέλος της εγκυκλίου) δήλωσε αναρμόδια να απαντήσει. Όπως μας μετέφεραν συνάδελφοι το πρόβλημα εντοπίζεται στην απροθυμία των Διευθύνσεων προσωπικού να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν το πνεύμα του νόμου που είναι η αποκατάσταση των δυσμενών συνεπειών από τη διαθεσιμότητα και την υποχρεωτική κινητικότητα και η επιμονή στο γράμμα του νόμου που προβλέπει μετατάξεις και όχι μεταθέσεις καθώς επίσης και τη διαδικασία ολοκλήρωσης των μετακινήσεων κατά παρέκκλιση αφού δεν μπορούν να κατανοήσουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.  

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι δεκάδες συνάδελφοι που έχουν καταθέσει αιτήσεις για επιστροφή στους τόπους κατοικίας τους βρίσκονται στον αέρα και κανείς δεν ξέρει ποια υπηρεσία είναι αυτή που θα λύσει το γόρδιο δεσμό. Το dimastin παρακολουθεί την υπόθεση και καλεί όποιο συνάδελφο έχει κάποιο επιπλέον στοιχείο να μας ενημερώσει .

Υ.Γ  Έφτασαν στα αυτιά μας  πληροφορίες ότι κάποιοι υψηλά ιστάμενοι σε υπηρεσίες απειλούν ότι ακόμα και αν δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και διευκρινήσεις θα μπλοκάρουν τις μετακινήσεις επικαλούμενοι υπηρεσιακές ανάγκες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ανυπόστατη φημολογία για το λόγο αυτό εξάλλου δεν δίνουμε και στοιχεία των φερόμενων εμπλεκομένων.

Πηγή : dimastin.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...