Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Περικοπή μισθών στο δημόσιο και στις δαπάνες, είναι το μείγμα της ΝΔ αν έρθει στην εξουσία (μπρρρρ)

Ο άνθρωπας το λέει πλέον ανοιχτά! Θα σας π...ξουμε χωρίς σάλιο. Όταν βγω ξεχάστε τους ήδη πετσοκομένους μισθούς σας. Θα σας πάω με χαρά ακόμη παρακάτω! Παρ' όλα αυτά, ακόμη και πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που απαρνήθηκαν τόοοοσο εύκολα την υπηρεσία από την οποία τόσα χρόνια έφαγαν "ψωμάκι", δηλώνουν σχεδόν ευθαρσώς ότι θα ψηφίσουν Μητσοτάκη ο οποίος, επιτέλους, "τους αξιοποίησε τις πτυχιάρες τους" και έτσι, άνοιξαν τα φτερά τους για μια τεράστια καριέρα στο...ελληνικό δημόσιο!

Η μείωση των δαπανών μισθοδοσίας και των λειτουργικών του Δημόσιο, θα είναι οι βασικοί άξονες της ΝΔ στο «μείγμα πολιτικής» που θα ακολουθήσει αν έρθει στην εξουσία, «με μείωση φόρων και συμμάζεμα των δαπανών».

«Οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης που πούλησαν ελπίδα με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έχουν το θράσος να ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία τι διαφορετικό θα έκανε» απαντά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κύκλους του υπουργείου Οικονομικών., που καλούσαν τη ΝΔ να αναφέρει ποιες περικοπές θα έκανε. 

«Τους υπενθυμίζουμε, λοιπόν, γιατί αρνούνται προφανώς να καταλάβουν όσα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες:

1. Δεν θα είχαμε φορτώσει σε όλους τους Έλληνες το κόστος των 100 δισ. ευρώ της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη και δεν θα είχαμε επιβάλει 14,5 δισ. ευρώ μέτρα με το 3ο και το 4ο Μνημόνιο.

2. Δεν θα είχαμε συμφωνήσει στους εξοντωτικούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.

3. Δεν θα επιβάλλαμε υπερφορολόγηση και εσωτερική στάση πληρωμών για να υπερβούμε κατά 8,5 δισ. ευρώ τη διετία 2016-2017 τους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να δείχνουμε «τα καλά παιδιά» στην τρόϊκα και να μοιράζουμε ελεημοσύνη στους Έλληνες που επλήγησαν ακόμη περισσότερο από τις ανερμάτιστες επιλογές της κυβέρνησης.

4. Θα υλοποιούσαμε εμπροσθοβαρώς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, όπως το Ελληνικό, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην πατρίδα μας, τους οποίους όλοι προέβλεπαν μέχρι το τέλος του 2014.

5. Θα αλλάζαμε το μείγμα πολιτικής με μείωση φόρων και συμμάζεμα των δαπανών».

Παράλληλα, η Πειραιώς αναφέρει και τις εξής δαπάνες που θα μείωνε:

«- Τις λειτουργικές δαπάνες. Που αντί να μειωθούν 200 εκατ. ευρώ, όπως εμείς προτείνουμε, αυξήθηκαν 876 εκατ. ευρώ το 2017 από την κυβέρνηση.

– Τις δαπάνες μισθοδοσίας στο Δημόσιο. Που αντί να συγκρατηθούν κατά 300 εκατ. ευρώ, όπως εμείς προτείνουμε, αυξήθηκαν 521 εκατ. ευρώ το 2017 και συνεχίζουν να αυξάνονται μέχρι το 2021 κατά επιπλέον 1 δισ. ευρώ!

– Τις δαπάνες προμηθειών. Που αντί να συγκρατηθούν κατά 400 εκατ. ευρώ σε μία τετραετία με μία σοβαρή πολιτική για Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και εκχώρησης (outsourcing) λειτουργιών, συνεχίζουν να αυξάνουν μέχρι το 2021!

– Τις μεταβιβάσεις σε λοιπούς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Που αντί να μειωθούν κατά 400 εκατ. ευρώ (π.χ. στους συγκοινωνιακούς φορείς), όπως εμείς υποστηρίζουμε με απλή τήρηση των προϋπολογισμών τους, αυτές συνεχίζουν να αυξάνουν μέχρι το 2021 επειδή η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα χρήματα των φορολογουμένων!».

Η ΝΔ προσθέτει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αντί να επιδεικνύει τόσο θράσος, να ρωτά τη Νέα Δημοκρατία τι θα έκανε ως κυβέρνηση, «ας ζητήσει έστω μία συγγνώμη για τα τόσα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Και σε υστερόγραφο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «Η Νέα Δημοκρατία απαντά επισήμως στους κύκλους του υπουργείου των Οικονομικών, θεωρώντας ανήκουστο μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως ο προϋπολογισμός, να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τη «λογική» των διαρροών».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...