Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Σφοδρή σύγκρουση για ΕΛ.ΑΣ και απολύσεις δημοτικών Αστυνομικών

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι απέλυσε αστυνομικούς και διέλυσε τη δημοτική αστυνομία.

«Κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας για να δημιουργήσετε κλίμα σιδηρόφραχτης πόλης και ταυτόχρονα να μειώσετε την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας. Το πρωί μιλούσατε για την εγκληματικότητα και το βράδυ υπογράφετε απολύσεις αστυνομικών», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος, στο Κ. Μητσοτάκη.
Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας «Επί υπουργίας σας καταργήσατε 6800 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ το ίδιο διάστημα καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία, αυξάνοντας τον φόρτο της αστυνόμευσης της πόλης από την ΕΛΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο Αλ. Τσίπρας «η Αθήνα είχε μετατραπεί σε μία σιδηρόφρακτη πόλη. Σήμερα η εικόνα της Αθήνας δεν είναι η εικόνα που δώσατε εσείς. Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας είναι χιλιάδες τουρίστες και η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιεί το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καταπολέμηση του εγκλήματος».
Ο κ. Τσίπρας, παρέθεσε επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας και σημείωσε: «Τα Εξάρχεια είναι μία περιοχή που προφανώς αντιμετωπίζει προβλήματα. Είχαμε 13% λιγότερες επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία και πρόσωπα. Το σημαντικότερο είναι ότι την τριετία 2012-2014 γίνονταν λιγότερες συλλήψεις σε σχέση με τώρα, αλλά πενταπλάσιες προσαγωγές. Καθώς και 28% περισσότερες συλλήψεις έχουμε στα Εξάρχεια».
Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, κ. Αυγενάκη, και τη σύλληψη του εμπόρου ναρκωτικών Εμμανουήλ Παπουτσάκης- συνέταιρος του Παναγιώτη Μπαμπάμτση, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Documento», ήταν συνομιλητής του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.
Μάλιστα κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απομακρύνει τον κ. Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ.
Μητσοτάκης: Λέτε ψέματα ότι απέλυσα αστυνομικούς
Απαντώντας ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι “λέει ψέματα ότι απέλυσε αστυνομικούς. Το μόνο που έκανε ο κ. Δένδιας ήταν να καταργήσει κενές οργανικές θέσεις. Και όταν καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία μεταφέρθηκαν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΑΣ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
(Όλοι στην ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν κ. Μητσοτάκη; Οι περίπου 200 "Αδιάθετοι" πανελλαδικά, οι οποίοι θα απολύονταν εκ των πραγμάτων δεν υπήρξαν ποτέ; Στις φυλακές ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ δεν μεταφέρθηκαν 600 Δημοτικοί Αστυνομικοί; Για να μη αναφέρουμε πόσοι ξεσπιτώθηκαν με την κινητικότητα-παρωδία που εφαρμόσατε, αρκετοί εκ των οποίων παραμένουν εργασιακά ακόμη και τώρα μακριά από τον τόπο κατοικίας-συμφερόντων τους. Να τα λέτε και αυτά κ. Μητσοτάκη.)
Αναφορικά με την υπόθεση Aυγενάκη ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αυτά έχουν απαντηθεί καηγορώντας τον Α. Τσίπρα ότι “πρώτη φορά πρωθυπουργός έγινε φερέφωνο εφημερίδας”. Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: “Ντροπή δεν είναι να χάνεις εκλογές. Είναι ντροπή να προπαθείς να επιβιώσεις μέσα από συμμαχίες με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...