Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Δημόσιο: Έρχονται προκηρύξεις για γραμματείς, manager & ηλεκτρονική πλατφόρμα για αξιολόγηση

Eντός Δεκεμβρίου πρόκειται να προκηρυχθούν οι θέσεις για τους γενικούς διευθυντές και τους διοικητικούς γραμματείς των υπουργείων η τοποθέτηση των οποίων πρόκειται να γίνει έως τον Ιούνιο του 2018. Αυτό δεσμεύτηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη προς τους εκπροσώπους των Θεσμών με τους οποίους είχε σήμερα πολύωρη συνάντηση, επιχειρώντας να κλείσει και την τελευταία, στην ουσία, εκρεμμότητα σε σχέση με το Δημόσιο.
Παράλληλα, καθώς το χρονοδιάγραμμα έχει καθυστερήσει  η κ. Γεροβασίλη τόνισε προς τους εκπροσώπους του δανεσιτών μας ότι προσανατολίζεται στο να μειώσει την περίοδο που θα συνυπηρετούν με τους γενικούς γραμματείς σε περίπου τρεις μήνες αντί του εξάμηνου.
Να σημειωθεί ότι η επιλογή των διοικητικών γραμματέων θα γίνει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, ενώ οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, υπό το ΑΣΕΠ, στο οποίο, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, συμμετέχει συνδικαλιστής με «πλαστό» πτυχίο.
Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αξιολόγηση
Παράλληλα, η υπουργός ενημέρωσε τους δανειστές ότι το ΥΠΔΑ σχεδιάζει η διαδικασία της αξιολόγησης να γίνει από το 2018 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα ενταχθούν τα ψηφιακά οργανογράμματα και τα περιγράμματα θέσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαχθεί το Δημόσιο από έξωθεν παρεμβάσεις και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.
Πλην της αξιολόγησης έχει έχει αρχίσει η ανταλλαγή κειμένων για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement) για τις, συνολικά, εννέα αλλαγές στο Δημόσιο, όπως η κινητικότητα αλλά και ο αριθμός των συμβασιούχων.
Συνάντηση Γεροβασίλη με Θεσμούς
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΔΑ, η σημερινή συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη με τους εκπροσώπους των Θεσμών, κινήθηκε γύρω από θέματα που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση και επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
Εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα θετικά η εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας και η πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των λειτουργιών και των υπηρεσιών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρουσιάστηκε η πρόταση που θα υλοποιηθεί για την ηλεκτρονική διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων τον επόμενο χρόνο.
Όσον αφορά στις επιλογές των προϊσταμένων της Διοίκησης, οι αξιωματούχοι του υπουργείου ενημέρωσαν ότι ήδη ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις γενικών διευθυντών στις οριζόντιες θέσεις Διοικητικού-Οικονομικού.
Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη να δημοσιεύονται προκηρύξεις, που αφορούν στους υπόλοιπους Γενικούς Διευθυντές, από τα αρμόδια Υπουργεία.
Αναφορικά με τους Διοικητικούς, Ειδικούς και Τομεακούς Γραμματείς, ήδη ξεκίνησε η έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωσή τους μέσα από διαφανή, αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία, με πρώτη τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Από την παραπάνω διαδικασία εξαιρούνται τα Υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.
Σημειώθηκε δε ότι είναι οι πρώτες κρίσεις, αξιοκρατικές και διαφανείς, που γίνονται στο Δημόσιο μετά από αρκετά χρόνια.
Η επιλογή των Προϊσταμένων στο σύνολό τους –δηλαδή έως και τους Τμηματάρχες– αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού του 2018.
Επιπλέον, από την πλευρά των Θεσμών αναγνωρίστηκε η επιτυχής προσπάθεια των ελληνικών Αρχών να διατηρήσουν σταθερό τον αριθμό των εργαζομένων ορισμένου χρόνου, βάσει του μέσου όρου του έτους 2016.
Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν αύριο σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθούν τα τελικά κείμενα της συμφωνίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...