Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Θεσσαλονίκης : Από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου εντείνεται η αστυνόμευση του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Από την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, θα ενταθεί η αστυνόμευση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ θα αρχίσουν να «πέφτουν» οι πρώτες κλήσεις στους παραβάτες, καθώς ολοκληρώνεται η πιλοτική φάση του νέου συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης «Thesi».

«Από την επόμενη εβδομάδα θα ενταθεί η αστυνόμευση και θα επικεντρωθεί στις θέσεις των μόνιμων κατοίκων, καθώς εκεί βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα του συστήματος. Αυτός είναι ο κύριος στόχος που πρέπει να προστατευτεί» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής προϊστάμενος Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Πέτρος Παπαφίλης.

Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να παρκάρουν δωρεάν στους χώρους με τη μπλε διαγράμμιση, ενώ οι επισκέπτες -έναντι αντιτίμου και με χρέωση ανά λεπτό- στις θέσεις με τη λευκή διαγράμμιση.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαφίλη, θα χρειαστεί επιπλέον μία περίοδος ενημέρωσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου και της Άνω Πόλης, όπου ξεκίνησε η ελεγχόμενη στάθμευση.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί με ψηφιακές συσκευές στα χέρια θα πραγματοποιούν τους ελέγχους. Θα σκανάρουν την πινακίδα του αυτοκινήτου και μέσα σε δευτερόλεπτα θα γνωρίζουν εάν ο κάτοχος του ΙΧ είναι μόνιμος κάτοικος ή εάν έχει πληρώσει το αντίτιμο σε περίπτωση που είναι επισκέπτης.


► Περισσότερες πληροφορίες για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που ισχύει σε συγκεκριμένες κοινότητες του Δ. Θεσσαλονίκης, μπορείτε να αντλήσετε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...