Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Κρήτη - Ηράκλειο : Ζητά διαπαραταξιακή συμφωνία η δημοτική αρχή για την πρόσληψη 30 επιπλέον Δημοτικών Αστυνομικών

Ας ζητήσουν πρώτα να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής επιστροφής των π.Δ.Α. από ΟΛΟΥΣ τους φορείς στους οποίους εξοστρακίστηκαν επί Μητσοτάκη και έπειτα -δικαίως- ζητούν και τις 30 προσλήψεις από το υπουργείο...Αυτή είναι η σωστή σειρά.-

Με διαπαραταξιακή συμφωνία σχεδιάζει η δημοτική Αρχή να διεκδικήσει την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 30 ατόμων, τα οποία θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία. Η εν λόγω πρόσληψη αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα με την προοπτική να συγκροτηθεί μια επιτροπή και να θέσει το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Μαρίνος ΠαττακόςΟ πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός τονίζει ότι σήμερα είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να ενισχυθεί η δύναμη της υπηρεσίας, για την οποία ακόμα και με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει, όλοι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της στην πόλη.

Παράλληλα με την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών μέτρων, η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας είναι αυταπόδεικτα καθοριστικής σημασίας, αφού η περιφρούρηση του νέου οδικού χάρτη της πόλης είναι προϋπόθεση για να αποδώσει αποτελεσματικά το σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου είναι ήδη γνωστό στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς έχει  κατατεθεί εγγράφως στο πλαίσιο μιας συνολικής διεκδίκησης και άλλων Δήμων της χώρας, που έχουν συντονίσει τον βηματισμό τους, με σκοπό να πείσουν το Υπουργείο να εγκρίνει τις νέες προσλήψεις προσωπικού αποκλειστικά για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο κ. Μαρίνος Πατακός, και άλλοι ΟΤΑ της χώρας όπως οι Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Κέρκυρας, αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υποστελέχωσης και αναζητούν διέξοδο μέσα από νέες προσλήψεις προκειμένου να καταφέρουν να διαχειριστούν κρίσιμα ζητήματα που αποτελούν τομείς ευθύνης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανατροφοδότηση της υπηρεσίας με νέο προσωπικό είναι απολύτως αναγκαία, διότι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι όχι απλά δεν επαρκούν για να καλύψουν τον τεράστιο όγκο των ευθυνών που τους έχει ανατεθεί, αλλά εάν συνεχίσουν να πορεύονται μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, είναι πολύ φυσικό να εξαντληθούν.

Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική Αρχή έχει πολιτική ευθύνη να αντιμετωπίσει εγκαίρως το ζήτημα αυτό, προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει όρθια μια υπηρεσία που παραμένει ενεργή χάρη στον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι όταν συστάθηκε η Δημοτική Αστυνομία, το 2004 αριθμούσε συνολικά 77 άτομα, τα οποία μάλιστα όλοι σχολίαζαν ότι είναι εξαιρετικά λίγα στη μετά «Καλλικράτη» εποχή που έφερε μεγάλες ανατροπές, καθώς γιγάντωσε τα διοικητικά όρια των Δήμων. Ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα με τον «ξαφνικό θάνατο» της Δημοτικής Αστυνομίας που σηματοδότησε την κατάργησή της.

Όταν στη συνέχεια ανασυγκροτήθηκε, ήταν πια αποδεκατισμένη από προσωπικό, το οποίο είχε μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα σήμερα να τη στελεχώνουν μόλις 17 άτομα. Είναι φανερό ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι λάθος να συνεχίζει να υπάρχει και σε σχέση με το ασφυκτικό πλαίσιο της εργασιακής οργάνωσης της και σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας που δεν καλύπτονται.

Ο κ. Πατακός υπογραμμίζει ότι το «πράσινο φως» για τη διεκδίκηση των 30 εργαζομένων άνοιξε η Οικονομική Υπηρεσία που, με επικεφαλής των αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καραντινό, αξιολόγησε ότι το δημοτικό ταμείο μπορεί να καλύψει τη μισθοδοσία  νέων υπαλλήλων. Με αυτά τα δεδομένα διεκδικούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 30 ατόμων, η οποία σήμερα λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων δεν μπορεί να προχωρήσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...