Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Αθηναίων : «Σαφάρι» ελέγχων της δημοτικής αστυνομίας για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της Αθήνας

Σε έναν άτυπο διαγωνισμό… παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. επιδίδονται καθημερινά χιλιάδες οδηγοί, οι οποίοι σταθμεύουν τα οχήματά τους όπου βρουν στο κέντρο της Αθήνας.

Αγνοούν επιδεικτικά τις απαγορεύσεις, με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο να μετατρέπεται σε πάρκινγκ ασυδοσίας. 

«Η  Σόλωνος είναι μέσα στην πεντάδα των δρόμων που κόβονται οι περισσότερες κλήσεις από την δημοτική Αστυνομία για παράνομη στάση και στάθμευση» τονίζει στον Αθήνα 9.84 ο Αντιδήμαρχος κέντρου πόλης και δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέας Βαρελάς.

Παράλληλα, ο κ. Βαρελάς προαναγγέλλει μέσω του Αθήνα 9.84 ότι μέσα στις επόμενες ώρες ξεκινά «σαφάρι» νέων εξορμήσεων της δημοτικής Αστυνομίας σε Ιπποκράτους, Σόλωνος και Χαριλάου Τρικούπη.

Οι παραβάσεις

Διαβάσεις πεζών, θέσεις στάθμευσης αναπήρων, ράμπες για τα ΑμεΑ, είσοδοι πολυκατοικιών και χώροι φορτοεκφόρτωσης αποτελούν τα κατεξοχήν σημεία στάθμευσης των ασυνείδητων οδηγών της Αθήνας. Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αστυνομία κόβει τη μια κλήση μετά την άλλη,  φαίνεται ότι οι παραβάτες οδηγοί δεν πτοούνται.

Το «τρίγωνο της ανομίας»

Το «τρίγωνο της ανομίας» περιλαμβάνει τους δρόμους Σόλωνος, Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη. Η Σόλωνος αποτελεί ένα απέραντο πάρκινγκ με τους ασυνείδητους οδηγούς να αγνοούν επιδεικτικά ακόμη και το γεγονός ότι από τα διπλοπαρκαρίσματά τους προκαλούν καθημερινά μποτιλιαρίσματα, κλείνοντας την χωρητικότητα του δρόμου.

Τα φορτηγά

Στην εικόνα προστίθενται φορτηγά που ανενόχλητα βάζουν τα φώτα στάθμευσης και ξεφορτώνουν πράγματα στα γύρω μαγαζιά χωρίς οι οδηγοί τους να νοιάζονται εάν όλο αυτό το διάστημα έχουν κλείσει μεγάλο τμήμα του δρόμου, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος και καθυστερήσεις άνευ προηγουμένου. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι κλείνουν πολλές φορές την πρόσβαση στις ράμπες των ΑμεΑ, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των συνανθρώπων μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...