Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Εγκύκλιος Σκουρλέτη για τα περιγράμματα θέσεων εργασίας

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες παρέχει διευκρινίσεις, σχετικά µε τα περιγράµµατα θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα,

- Ως Γενικό Περίγραµµα Εργασίας ορίζεται η περιγραφή ενός επαγγέλματος, όπως π.χ. διοικητικός, βρεφονηπιοκόμος, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, νοσηλευτής κ.ά. Το γενικό περίγραµµα εργασίας περιγράφει τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τα προσόντα και την εμπειρία που απαιτούνται για την άσκηση ενός επαγγέλματος, καθώς και τα κύρια καθήκοντα που προκύπτουν από την αποστολή του.

- Ως Ειδικό περίγραµµα Θέσης Εργασίας ορίζεται ο εξειδικευµένος κατάλογος καθηκόντων, τα οποία καλείται να εκτελέσει ένας υπάλληλος, καθώς και οι σχετικές µε τη συγκεκριµένη θέση εργασίας, που κατέχει πληροφορίες, όπως λ.χ. η προϊσταµένη Αρχή, ο τόπος παροχής υπηρεσιών, κ.ά.

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι, προϋπόθεση για τη συµµετοχή των φορέων, ως υπηρεσιών υποδοχής στο Ενιαίο Σύστηµα Κινητικότητας είναι η κατάρτιση των Περιγραµµάτων Θέσεων Εργασίας και η καταχώρησή τους στο Ψηφιακό Οργανόγραµµα.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο

Πηγή : dikaiologitika.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...