Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Γεροβασίλη: "Χρειάζονται προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά…" - Άμεσα η ψηφιοποίηση

Την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Απευθείας», η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Όπως είπε, σήμερα στο Δημόσιο υπηρετούν 535.000 υπάλληλοι, ενώ στον στενό πυρήνα 200.000: «Για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του δημοσίου χρειάζονται και άλλες προσλήψεις ωστόσο αυτές θα καθοριστούν βάσει των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας», τόνισε.
Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι «μέσω της ψηφιοποίησης του δημοσίου, θα περιορίσουμε τη γραφειοκρατία», προσθέτοντας ότι «θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες».
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε επίσης για την κάρτα του δημοσίου υπαλλήλου και την ηλεκτρονική αξιολόγηση, τονίζοντας ότι «οι συνεχείς αξιολογήσεις έχουν στόχο την ανακατανομή του υπάρχοντος δυναμικού».
Επιπλέον η Ο. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις αλλαγές των οργανογραμμάτων που προχωρούν χωρίς καμία απολύσεις οδηγώντας στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου.
Τέλος, μίλησε για τους τρεις ετήσιους κύκλους κινητικότητας οι οποίοι θα μετακινήσουν υπαλλήλους σε υπηρεσίες που υπάρχουν αντίστοιχες ελλείψεις, οδηγώντας σε καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...