Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Δ. Θεσ/νίκης - Λ. Κιοσέογλου : “Έχουμε -και- φαινόμενα βιαιοπραγίας κατά των δημοτικών αστυνομικών”

Για τις συνολικά 25.931 τροχονομικές παραβάσεις  του Κ.Ο.Κ. για το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου μίλησε στον Alpha 96,5 ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Λευτέρης Κιοσέογλου.

«Μάλλον κάποιοι συμπολίτες μας θεωρούν κεκτημένο την παραβατικότητα  και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι πια δεν μπορούν να βρίσκονται όπου να’ ναι και να κάνουν ό,τι θέλουν» σημείωσε αρχικά ο κος Κιοσέογλου τονίζοντας επιπλέον πως  «αυτό που προσπαθεί να κάνει η δημοτική αστυνομία είναι να υπάρχει ροή της κίνησης  στις κεντρικές αρτηρίες  ώστε να μπορεί να μετακινείται ο πολίτης εύκολα προς τη δουλειά και το σπίτι του».

Αναφερόμενος στις οδούς που πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι, ο κος Κιοσέογλου τόνισε πως αφορούν κυρίως  «το κέντρο της πόλης και τις κεντρικές αρτηρίες Βασ. Όλγας, Μπότσαρη, Μαρτίου  και κυρίως περιφερειακά και στα δύσκολα κομμάτια, όπως η Αγίου Δημητρίου εκεί πηγαίνουμε μαζί με την τροχαία».

Επιπροσθέτως, ο ίδιος κατήγγειλε ότι ορισμένοι εκ των παραβατών κινούνται ακόμη και απειλητικά κατά των δημοτικών αστυνομικών. «Έχουμε και αυτόφωρες διαδικασίες και φαινόμενα βιαιοπραγίας προς τους αστυνομικούς οι οποίοι δεν φταίνε και σε τίποτα» είπε σχετικώς.

Σχολιάζοντας τη συνολική κατάσταση στον τομέα της δημοτικής αστυνόμευσης, ο κος Κιοσέογλου έκανε λόγο για ανοδική πορεία αν και «το στελεχιακό δυναμικό είναι πάρα πολύ μικρό. Ο δήμος κάνει προσπάθειες προκειμένου να γίνουν προσλήψεις και να χαρακτηριστούν ανταποδοτικές προσλήψεις ώστε κάποτε να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα όσο γίνεται περισσότερο γιατί τώρα 65 άτομα σε έναν δήμο από την Πυλαία μέχρι τους Αμπελόκηπους , δεν επαρκούν».

Αναφορικά με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης Thesi, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας τόνισε πως «για πρώτη φορά, οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης έχουν δική τους θέση» ωστόσο, όπως είπε, «βεβαίως ένα σύστημα όταν ξεκινάει , μπορεί να έχει και τις αδυναμίες του, τις οποίες τις εντοπίζουμε και ήδη υπάρχει διαβούλευση ώστε να αυξηθούν οι θέσεις των μονίμων κατοίκων».

www.alpha965.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...