Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Από Παρασκευή (20/4) ο Α' κύκλος κινητικότητας – Για πρώτη φορά συμμετέχουν και οι ΟΤΑ

Aπό την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για τον α’ κύκλο Κινητικότητας του 2018, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας.

Στον α’ κύκλο κινητικότητας συμμετέχουν και οι ΟΤΑ, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να επωφεληθούν του α’ κύκλου του 2017, λόγω του ότι, δεν προχώρησαν ταχέως στην κατάρτιση και αποστολή περιγραμμάτων θέσεων στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας.

Το αυτό ισχύει και για Υπουργεία, που επίσης δεν πρόλαβαν να συμμετέχουν στον α’ κύκλο, με αυτά να ήταν τα Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Εργασίας, Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναυτιλίας, Οικονομίας, Οικονομικών, Παιδείας, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Αύριο, η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας θα συνεδριάσει, προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματα των φορέων να εγκρίνει τις αιτήσεις τους και κατόπιν να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα της «Απογραφής» (apografi.gov.gr) εντός Απριλίου, «ανοίγοντας» έτσι το στάδιο των αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους.

Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναμένεται να εκδώσει ειδική εγκύκλιο για τα περιγράμματα θέσεων την ερχόμενη βδομάδα.

Κατά 37,5% αυξημένες οι προς κάλυψη θέσεις

Οι προς κάλυψη θέσεις σναμένεται να είναι αυξημένες κατά 37,5%, συγκριτικά με τον πρώτο κύκλο. Συγκεκριμένα τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες επιθυμούν να ενισχυθούν σε προσωπικό μέσω του δεύτερου κύκλου κινητικότητας, αθροίζουν 1.100 θέσεις, εκ των οποίων οι 800 ζητούνται να καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι 300 μέσω αποσπάσεων.

Στη βάση αυτή χονδρικά:

•έως πρώτο πενθήμερο Μαΐου θα μπορούν οι υπάλληλοι να υποβάλλουν αιτήσεις,
•μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις,
•μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου θα υλοποιηθούν οι μετακινήσεις.


Υπενθυμίζεται ότι στον προηγούμενο κύκλο (2017) διαθέσιμες ήταν 801 θέσεις, με τις 721 να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων.

1 σχόλια :

Μάκης Δημάκης είπε...

Κοιμουνται ορθιοι οι περισσοτεροι δημαρχοι. Ανοιχτε θεσεις να γυρισουν ολοι οσοι το επιθυμουν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...